Valmista ammattimainen e-kirja verkossa

Tekstin- ja kuvankäsittely, sisällysluettelo ja esikatselun lataus omalle koneellesi – tässä muutama esimerkki easyEditor-työkalun toiminnoista, joiden avulla voit toteuttaa itse ammattimaisen e-kirjan.

BoD:n easyEditor-verkkotyökalun avulla voit toteuttaa e-kirjasi helposti ja mikä parasta – täysin maksutta. Valmista ja julkaise maksuton e-kirjasi verkossa itsenäisesti – BoD huolehtii siitä, että kirjasi on muutaman päivän sisällä saatavilla tärkeimmistä e-kirjakaupoista. Jotta easyEditor-työkalun avulla valmistetut e-kirjat ovat luettavissa erilaisilla lukulaitteilla – kuten e-kirjanlukulaitteella, tabletilla ja älypuhelimella – on käytettävissä ainoastaan sellaiset toiminnot, jotka sopivat kaikille lukulaitteille. Näin easyEditor yhdistää sekä e-kirjakauppojen vaatimukset, että BoD:n teknisen tietotaidon ja mahdollistaa kirjailijalle joustavan ja helpon e-kirjan toteutuksen.

Alla olevat kuvat näyttävät, miten valmistat e-kirjasi viidessä askeleessa, monipuolisia muotoiluvaihtoehtoja käyttäen. Voit suurentaa kuvaa klikkaamalla sitä.

1. sisällön ja lukujen lisäys

Voit tuoda valmiin tekstin easyEditor-työkaluun kolmella eri tapaa: Joko lataamalla valmiin Word- tai ePub-tiedoston suoraan ohjelmaan tai siirtämällä tekstiä toisesta tekstitiedostosta easyEditoriin käyttämällä kopioi & liitä -toimintoa. Muotoile tekstisi kappale kappaleelta valmiiksi ja lisää jokainen luku erikseen myös sisällysluetteloon. Näin sisällysluettelo tulee kirjaa lukiessa näkyviin ja lukija voi helposti siirtyä haluttuun lukuun klikkaamalla sitä. Sisällysluetteloon voi myös lisätä eri otsikkotasoja. Tärkeää: Useimmat e-kirjakaupat lisäävät valikoimaansa vain e-kirjoja, joihin on lisätty sisällysluettelo, joten suosittelemme ehdottomasti käyttämään easyEditorin sisällysluettelotyökalua!

1.1 Luvut

Voit nähdä kirjasi jaottelun yleiskatsauksen klikkaamalla kohtaa ”Sisältö“ verkkotyökalun päävalikossa. Täällä voit mm. lisätä ja poistaa lukuja sekä muuttaa niiden järjestystä.

1.2 Sisällysluettelo

Kohdasta ”Asetukset” vasemmassa laidassa voit päättää, kuinka otsikot ja alaotsikot näkyvät ePub-tiedoston sisällysluettelossa.

2. Tekstin lisäys, muokkaus ja muotoilu

Muotoile joustavasti ja yksilöllisesti: easyEditor tarjoaa monia vaihtoehtoja sisältösi valmistukseen. Voit esimerkiksi käyttää otsikoille ja leipätekstille valmiiksi muotoiltuja mallipohjia tai määritellä itse koko tekstin muotoilun omien toiveidesi mukaisesti. Voit vaikkapa valita joko päätteellisen tai päätteettömän fontin.

2.1 Tekstin yksilöllinen muotoilu

EasyEditorin avulla voit määritellä koko projektin muotoilun täysin omien toiveidesi mukaisesti. Voit esimerkiksi päättää itse otsikoiden fontin koosta, kappaleiden sisennyksistä, rivivälin määrityksestä ja monista muista muotoiluvaihtoehdoista.

2.2 Muotoilu yhdellä klikkauksella

Voit muotoilla tekstisi helposti ja vaivattomasti yhdellä klikkauksella. EasyEditorista löytyy valmiita mallipohjia, jotka on suunniteltu erilaisille kirjallisuudenlajeille kuten kaunokirjallisuudelle, runoudelle ja tietokirjallisuudelle. Yhdellä hiiren klikkauksella voit valita itsellesi mieluisimman mallipohjan, jolloin tämän mallipohjan muotoilua sovelletaan automaattisesti koko e-kirjaasi.

2.3 Yksityiskohtainen tekstinmuotoilu

Samalla tavalla kuin tekstinkäsittelyohjelmissa myös easyEditorissa on mahdollista muotoilla sanoja, merkkejä tai muita yksittäisiä kohtia tekstissä. Löydät erilaisia vaihtoehtoja ohjelman päävalikosta. Tekstiin on mahdollista integroida taulukoita, joissa on useampia sarakkeita ja rivejä, tai myös luoda sisäisiä tai ulkoisia linkityksiä tekstiin.

2.4. Alatunnisteen lisäys

”Lisää” -kohdassa voit lisätä kappaleiden loppuun alatunnisteita.

3. Kuvien lisäys ja muokkaus

Tekstin lisäksi voit lisätä e-kirjaasi kuvia elävöittämään sen sisältöä. Kun lisäät kuvia saat käyttöösi kuvanmuokkaustyökalun, jolla voit rajata kuvaa tai muuttaa kuvan kokoa.

3.1 Kuvien lataus

Klikkaamalla kohtaa ”Kuvat” voit ladata kuvia ja samassa yhteydessä lisätä myös kuvatekstejä.

3.2 Kuvanmuokkaus

Kun klikkaat kuvaa kaksi kertaa pääset muokkaamaan sitä. Klikkaamalla avautuvan valikon symboleita voit vaihtaa kuvan asentoa, kääntää kuvaa, tehdä peilikuvan tai poistaa kuvan. Lisäksi voit muuttaa kuvan kokoa tai rajata kuvaa sen säätimellä.

4. E-kirjan kansi

Oletko teettänyt tai tehnyt kirjasi kannet itse? Lataa siinä tapauksessa valmis kansitiedosto easyEditoriin. Jos sinulla ei ole valmiita kansia, voit tehdä kannet helposti ja vaivattomasti maksutta easyCover -ohjelmalla.

4.1 Kansien lataus

Valitsemalla päävalikosta ”Kansi” pääset lataamaan valmiin e-kirjan kannen jpg-muodossa.

4.2 Kansien tekeminen easyCover -ohjelmalla

easyEditorissa sinulla on mahdollisuus valita e-kirjallesi kansi erilaisille kirjallisuudenlajeille sopivista kansivaihtoehdoista. Valitset vain mieluisen pohjan, johon voit vielä halutessasi lisätä kuvan ja näin saat luotua omalle e-kirjallesi sopivan kannen.

5. Esikatselu ja toimeksianto

Kirjailijan tulisi olla yhtä kriittinen kuin lukijoidensa. Siksi suosittelemme, että tarkistat esikatselun perusteellisesti, ennen kuin lähetät meille toimeksiannon e-kirjasi julkaisusta. Tarkista, onko kaikki kuvat ja tekstit lisätty ja onko muotoilu toiveittesi mukainen. Voit ladata e-kirjan esikatselu ePub-tiedostona omalle koneellesi. Näin voit tarkastaa e-kirjasi myös erilaisia lukulaitteita käyttäen, jolloin näet, miltä e-kirjasi näyttää, kun lukijasi ostavat sen ja katsovat kirjaa eri lukulaitteelta.

5.1. Esikatselu

Klikkaamalla esikatselua pääset näkemään, miltä e-kirjasi todella näyttää. Jos et ole vielä ladannut kansitiedostoa tai tehnyt kansia easyCover-ohjelmalla, näet esikatselussa tyhjän kansisivun.

5.2 Esikatselun lataus ja toimeksianto

Klikkaamalla ylhäällä olevasta valikosta lataus-symbolia voit ladata esikatselun ePub-tiedostona omalle koneellesi tarkistusta varten. Kun e-kirjasi on mielestäsi valmis julkaistavaksi, klikkaa ”hyväksy”. Kun palaat takaisin myBoD-tilille tulee sinun vielä klikata ”Julkaise”, hyväksyä sopimus ja sen jälkeen kaikki on valmista!

Kun olet julkaissut kirjan BoD:n työntekijät tarkastavat, että e-kirjasi ja sen metadata eli luettelointitiedot vastaavat e-kirjakauppojen asettamia myyntivaatimuksia, mutta eivät tee muutoksia e-kirjaasi. Muutaman päivän sisällä julkaisusta e-kirjasi tulee myyntiin verkkokauppoihin, joiden kautta e-kirjasi on suuren yleisön saatavilla.

Toivotamme sinulle onnea e-kirjan tekoon ja menestystä julkaisuun!

Kommenttia

 • Hei
  Olen kirjoittanut kaksi romaania ja julkaissut ne itse omakustanteena. Kysynkin voidaanko BoD kautta muokata niistä e-versiot? Olen jo liian vanha käyttääkseni easyEditor palvelua itse. Voiko BoD hoitaa sen puolestani ja jos voi mitä se suurin piirtein maksaa. Kirjojen sivumäärä molemmissa hieman yli 200.
  t. Kauko Kosunen

  • Hei Kauko,
   kiitos kommentistasi. Jos julkaiset kirjasi (uudelleen) BoD Classic-palvelun kautta, voit ladata meille painotiedostot painettuun kirjaan ja julkaista sen samanaikaisesti sekä painettuna että e-kirjana. Kun käytät BoD:n ISBN-tunnusta, sisältyy julkaisuun konvertointi e-kirjaksi, maksat ainoastaan BoD Classic-kertamaksun julkaisusta. Asiakaspalvelumme neuvoo mielellään tarkemmin sähköpostitse osoitteessa info@bod.fi tai ma-to puhelimitse numerossa 09- 2516 6349. Ystävällisin terveisin Saara/BoD

 • Hei
  Olemme kirjoittaneet Kehotarinoita haptiiseilla – kosketusviestejä kaikenikäisille kirjan, sivuja n. 130. Nyt olemme kääntäneet sen englanniksi. Eli tekstit ja kuvat ovat tehtyjä, mutta e-kirjaksi tuottaminen on nyt hakusessa. En ehdi tutustua tuohon ilmaiseen ohjelmaan, ja mietinkin, miten teidän kautta tuo e-kirjaksi muuttaminen sujuisi, samoin sen myyminen.

  • Hei Riitta,
   Jos haluat julkaista kirjan myös painettuna versiona, teemme e-kirjan konvertoinnin maksutta. Muussa tapauksessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse info@bod.fi tai puhelimitse 09 2516 6349.
   Ystävällisin terveisin Susanna / BoD

Vastaa

*Pakolliset kentät