BoD verkossa – tule mukaan!

Tänä vuonna Helsingin Kirjamessut toteutuvat tilanteesta johtuen verkkotapahtumana. BoD on mukana omalla messusivustolla ja lisäksi järjestämme messuviikonlopun aikana erilaista ohjelmaa verkossa muiden kanavien kautta. Tule…

Helsingin Kirjamessut on vuoden kohokohta kaikille kirjojen ystäville – siellä kohtaavat niin lukijat kuin kirjailijat, kustantajat, kirjakauppiaat ja media. Tänä vuonna messut saavat uuden formaatin, kun nykytilanteesta johtuen ne ymmärrettävästi siirtyvät verkkoon.

Myös meille BoD:lla messut ovat yksi vuoden tärkeimpiä tapahtumia, on antoisaa ja hienoa päästä tapaamaan kirjailijoitamme, esitellä teoksianne messuosastolla ja järjestää ohjelmaa ja tapahtumia osastollamme. Jotta emme jäisi paitsi kaikesta tästä, olemme mukana verkkomessuilla omalla messusivustolla ja sen  lisäksi järjestämme lisäohjelmaa kirjailijoillemme muiden kanavien kautta messuviikonlopun aikana. Olet sydämellisesti tervetullut seuraamaan BoD verkossa -tapahtumaa 22.-25.10.2020! Osallistuminen käy kätevästi kotoa käsin ja koko ohjelma on täysin maksutonta. Lue tästä artikkelista lisää siitä, mikä sinua odottaa.


Ohjelma

Sosiaalinen media

Milloin: Torstaista 22.10. sunnuntaihin 25.10. 2020

 

Instagram ja Facebook

Sosiaalisen media kanavistamme, Instagramista ja Facebookista löydät messuviikonlopun aikana vinkkejä ja ohjeita niin kirjan julkaisemiseen kuin markkinointiin, pääset kurkistamaan kulissien taakse ja voit osallistua erilaisiin arvontoihin. Jos et siis vielä seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa, nyt viimeistään kannattaa se tehdä.

Jos jaat tapahtumaan liittyviä sisältöjä tai kommentteja Instagramissa, voit mielellään käyttää hashtageja #bodverkossa tai #bodsuomi.

Esittele kirjasi

Messuosastollamme on mahdollista esitellä omaa kirjaa varaamalla messupaketti. Haluamme myös tänä vuonna nostaa esille monipuolista kirjavalikoimaamme, joten tänä vuonna siirrämme kirjaesittelyt verkkoon. Postaa oma kirjaesittelysi Instagram-tililläsi ja merkitse postauksesi hashtagilla #bodverkossa, niin jaamme esittelysi mielellämme stooreissamme. Tämä on tietenkin täysin maksutonta.

 

Kirjailijakahvilat Zoomissa

Milloin: Lauantaina 24.10.2020

kello 11.00:

Omakustantamisen ABC

 

Mitä omakustantaminen on ja miten kirjan julkaisu BoD:lla toimii? Mikä on myBoD-käyttäjätili? Miten kirjaan tehdään esimerkiksi kansi? BoD:n Minna ja Saara kertovat omakustantamisesta ja siitä, miten kirjan julkaisu BoD:lla toimii. Onko sinulla kysymyksiä aiheesta? Voit mielellään lähettää kysymyksesi jo etukäteen meille sähköpostitse osoitteeseen markkinointi@bod.fi. Kirjailijakahvilan aikana voit mielellään lähettää kysymyksiä esimerkiksi chat-toiminnon avulla.

kello 12.30:

Omakustantajat verkostoituvat – Indieklubi esittäytyy

Joukko suomalaisia omakustantajia alkoi reilu vuosi sitten pitää yhteyttä toisiinsa verkossa ja osin myös tapaamalla erilaisten tapahtumien puitteissa. Yhteydenpito tiivistyi pikkuhiljaa ja tänä syksynä he perustivat Indieklubin. Kolme Indieklubin jäsentä, kokeneet omakustantajat Raita Jauhiainen, Janne Kellari ja Katri Sisko kertovat kirjailijakahvilassamme Indieklubin ideasta ja toiminnasta, verkostoitumisen merkityksestä ja omista kokemuksistaan omakustantamisesta. Tule mukaan inspiroitumaan ja vaihtamaan kokemuksia kirjailijoidemme kanssa.

Hinta: Osallistuminen molempiin tilaisuuksiin on maksutonta.

Ilmoittautuminen: Lähetä meille sähköposti osoitteeseen markkinointi@bod.fi ja kerro kumpaan kirjailijakahvilaan haluat osallistua (voit totta kai osallistua myös molempiin).

Viimeinen ilmoittautumispäivä: Ilmoittaudu torstaihin 22.10.2020 kello 16 mennessä.

 

Miten Zoom-kirjailijakahvila toimii?

Toteutamme tapahtumat verkkokokoustyökalu Zoomin kautta. Zoomin käyttö on maksutonta ja se on osoittautunut toimivaksi ja helppokäyttöiseksi ratkaisuksi monille.

Kun olet ilmoittautunut Zoom-kirjailijakahvillaan, lähetämme sinulle linkin tai linkit valitsemiisi tapahtumiin. Muutama minuutti ennen tapahtuman alkua klikkaat osallistumislinkkiä. Voit osallistua tapahtumaan selaimesi kautta, mutta se toimii parhaiten, jos olet asentanut Zoom-sovelluksen koneellesi. Zoomin käyttöön tarvitset nettiyhteydellä varustetun laitteen, tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin. Suosittelemme osallistumista tietokoneen kautta. Laitteella tulee olla mikrofoni ja videokuvan jakamiseen tarvitset webkameran. Lopuksi tarvitset vain rauhallisen paikan osallistumiseen!

BoD:n verkkosivu messuilla

BoD:lla on Helsingin Kirjamessuille oma verkkosivu, jonka kautta pääset katsomaan teille valmistamiamme videoita. Videoiden aiheina on:

 • Oman kirjan markkinointi sekä
 • miten omakustantajana voit toteuttaa kirjasi kannen.

 

Tästä pääset BoD:n verkkosivulle kirjamessuille ja katsomaan videot.


Tapaamisiin verkossa 22.-25.10.2020!

Kommenttia

  • Hei Jussi,
   kiitos kommentistasi. Tapahtumaan voi toki osallistua, vaikkei olisi Instagram-tiliä. Esimerkiksi Kirjailijakahvilat lauantaina 24.10. järjestetään Zoomin kautta. BoD:n verkkosivu Helsingin Kirjamessujen sivulla julkistetaan ensi viikolla ja sieltä pääset katsomaan valmistelemiamme videoita, linkki tulee maanantaina tänne blogiartikkeliinkin. Sisältöä tulee Instagramin lisäksi myös Facebook-sivullemme. Voit myös käydä katsomassa postauksiamme Instagramissa, vaikkei sinulla olisi omaa käyttäjätiliä siellä. Tervetuloa mukaan!
   T. Saara/BoD

  • Jotta voisimme BoD:n kautta postata esittelyn stooreissamme, täytyy sen olla Instagram-tililläsi ja postauksessa tulee olla hashtag #bodverkossa. Mutta jos sinulla on esimerkiksi omat kotisivut, Youtube-kanava tai Facebook-sivut kirjailijana, kirjamessut tarjoavat erinomaisen ajankohdan ja kimmokkeen tehdä esimerkiksi lyhyt video kirjastasi ja jakaa se omien kanaviesi kautta. Voit esimerkiksi lukea siitä näytteitä. t. Saara/BoD

 • Siis instagram-tili sittenkin tarvitaan? (ei ole myöskään omaa kotisivua tai Facebook-sivua kirjailijana)

  • Hei Veli-Matti, kiitos viestistäsi ja todella mukavaa, että osallistut. Lähetin sinulle linkit sähköpostitse.
   Terv. Saara/BoD

 • Okei… avasin instagram-tilin… miten siis käytännössä ”osallistun” messuille? Kenelle ”lähetän” instragram-viestin?

  • Hei,
   mukavaa kuulla, että avasit Instagram-tilin! Osallistuminen käy niin, että postaat kuvan omasta kirjastasi omalla tililläsi. Voit ja kannattaakin kirjoittaa siihen myös lyhyt esittelyteksti. Tärkeää on, että merkitset postauksen hashtagilla #bodverkossa, niin postaamme esittelyn sitten omissa stooreissamme.
   t. Saara/ BoD

 • Kiitos, mutta hitaasti menee oppi perille.. jos oikein ymmärsin erilaisista ohjeista, macillani en voi poustata kuvia ”kirjastani omalla tililläni”. Googlen kautta ohjeet tämän tekemiseen näyttivät järkyttävän vaikeilta. Eikö tätä instagramia voi käyttää pöytäkoneelta, tai macilta lainkaan tavalla, johon ohjeistit? Onko minun käytettävä tätä puhelimestani? – Näyttää siltä, että voi kyllä lähettää jotain jollekulle instagramin kautta macilla, siksi sitä kyselin… ”help” 🙂

 • Mielestäni teidän kannattaisi luopua vaikeasti toimivan Instagramin suosimisesta vaihtamalla kunnolliseen systeemiin, niin osallistumismahdollisuus olisi kaikille tasapuolista.

  • Hei Jussi,
   kiitos palautteestasi. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, mikä mielestäsi olisi ”kunnollinen systeemi” kirjan esittelyyn digitaalisten kanavien kautta.
   Tämä oli ensimmäinen verkkotapahtumamme, mutta toki on mahdollista, että tulevaisuudessa tapahtumia tulee lisää. Valitsimme Instagramin, koska sen käyttö on maksutonta ja helppoa, mutta tietenkään ei ole poissuljettua käyttää tulevaisuudessa myös muita kanavia. Ensi vuonna toivottavasti kohtaamme taas fyysisesti kirjamessuilla ja voimme tarjota totuttuun tapaan messupakettia eli kirjaesittelyä messuosastollamme.
   T. Saara/BoD

Vastaa

*Pakolliset kentät