Voit lähestyä aihetta luovasti kirjoittamalla fiktiivisen tarinan, faktaa tai omia kokemuksia, runon tai minkä muotoisen tekstin vaan, joka itsestäsi tuntuu luontevalta.
Kilpailun voittajatekstit valitsevat kirjailijat Marisha Rasi-Koskinen ja Jyri Paretskoi. Kirjoituskilpailun parhaista teksteistä julkaistaan kirja, ja voittaja saa mahdollisuuden julkaista oman kirjansa. Kilpailuun voi osallistua 31.12.2020 saakka.
Mitä voit voittaa?
Tuomaristo valitsee 15 suosikkitekstiään, jotka kootaan kirjaksi ja julkaistaan BoD:n kautta. Kirja tulee kirjakauppojen ja kirjastojen saataville ja siitä saatava tuotto ohjataan nuorten Lukufiilis-kirjallisuuslehden toimintaan. Kirjaan valittujen tekstien kirjoittajat saavat myös kukin kaksi painettua kappaletta kirjasta. Tuomariston parhaaksi valitseman tekstin kirjoittaja saa lisäksi julkaista oman kirjansa BoD:n Ideal-paketin kautta. 849 € arvoinen Ideal-julkaisupaketti sisältää kirjan julkaisun lisäksi sisuksen ammattimaisen taiton, yksilöllisen kannen suunnittelun ja viiden kappaleen ensipainoksen omasta kirjasta.
Haluatko osallistua kilpailuun?
Voit osallistua kilpailuun, jos olet 13 – 19-vuotias. Toimi näin:
- Kirjoita aiheesta ”Nuoruus. Nyt.” 1500-7500 merkin pituinen teksti.
- Voit lähestyä aihetta luovasti kirjoittamalla fiktiota, faktaa tai omia kokemuksia muodossa, joka itsestäsi tuntuu luontevalta.
- Lähetä tekstisi 26.10.-31.12.2020 välisenä aikana Word- tai Open Office -tiedostona sähköpostitse osoitteeseen markkinointi@bod.fi. Sähköpostiin on sisällytettävä teksti ”Olen tutustunut osallistumisehtoihin ja hyväksyn ne”.
- Ilmoita meille kirjoittajanimesi (etu- ja sukunimi).
Osallistumisehdot löydät täältä.
Tuomaristo
Marisha Rasi-Koskinen on tamperelainen kirjailija ja psykologi, joka kirjoittaa proosaa sekä aikuisille että nuorille. Rasi-Koskisen nuortenromaani Auringon pimeä puoli (WSOY 2019) valittiin yläkoululaisten toimesta Nuori Aleksis 2020 -palkinnon saajaksi sekä Finlandia Junior -voittajaksi 2019.
”Puhumme paljon nuorista mutta liian usein unohdamme kuunnella heitä. Siksi olen erityisen ilahtunut kirjoituskilpailusta, jossa nuoret pääsevät ääneen itse. Toivon että osallistujat luottaisivat omaan ääneensä ja kirjoittaisivat sillä tavalla kuin itse tuntevat ja haluavat, miettimättä sen enempää sitä, mitä lukija mahdollisesti teksteiltä odottaa. Odotan innolla, että pääsen lukemaan tekstejä”, Marisha Rasi-Koskinen sanoo.
Jyri Paretskoi (s. 1979) on iisalmelainen palkittu kirjailija ja yläkoulun äidinkielenopettaja. Hän on saanut muun muassa Laivakello-palkinnon, nuortenkirjallisuuden Topelius-palkinnon ja ollut Finlandia Junior -ehdokkaana.
”Odotan kiinnostavia, koskettavia, yllättäviä ja uusia näkökulmia antavia tekstejä, joista kuultaa nuoruuden ilot tai surut, ajatukset, toiveet, pelot ja arki, elämä juuri sellaisena kuin se tänäkin päivänä jollekin on. Uskon oppivani paljon uutta. Olen tietenkin myös erittäin iloinen siitä, että tämän kilpailun kautta avautuu monelle lahjakkaalle kirjoittajalle tilaisuus näyttää oma osaamisensa ja saada tekstinsä julkaistuksi”, Jyri Paretskoi sanoo.
Lisäksi tuomaristossa ovat Lukufiiliksen toimitusavustaja, Sofia Blomberg sekä BoD:n Suomen markkinointi- ja myyntipäällikkö Saara Golombek.
Kilpailun järjestäjät
BoD
BoD tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden julkaista oma kirjansa sekä painettuna että e-kirjana ja huolehtii välityksestä kirjakaupoille ja kirjastoille. Kaikki kirjat painetaan digitaalisesti tarvepainatuksena, yhdestä kappaleesta alkaen. Kirjailijalla on vapaus päättää itse kirjan sisällöstä, toteutustavasta ja hinnasta. BoD tarjoaa kirjan toteutukseen myös ammattimaisia palveluita kuten kannen suunnittelu, sisuksen taitto ja kustannustoimitus.
Lukufiilis
Lukufiilis on kirjallisuusmedia nuorille, jotka lukevat. Lukufiilistä tekevät 13-19-vuotiaat avustajat ympäri Suomea. Lukufiilis julkaisee nuorten tekemiä kirjallisuusarvosteluja ja -vinkkejä, sekä haastatteluja ja artikkeleja nuortenkirjallisuuden ilmiöistä ja tekijöistä. Yli 20 vuotta julkaistu lehti on ilmestynyt verkkolehtenä vuodesta 2016 asti. Lukufiilistä julkaisee Lukukeskus.
On se harmi, että minulla on 111.päiväkirja aloitettu v. 1961-2020 ajalla.
Ja omasta teini-iästäni 60-luvulla ja 70-luvun alussa vaikka kuinka paljon.
Nykylapsethan eivät Suomessa saa enää opiskella käsialakirjoitusta, joista lapset itse pitävät.Pääsin eläkkeelle 2016 luokanopettajan työstä.Kirjoita päiväkirjat aina käsin.
Mitä historia menettääkään? En ole tavannut toista suomalaista, joka aktiivisesti kirjoitaa päiväkirjaa.Olen myös Suomen Tietokirjailjoiden jäsen ja BOd julkaisi 3. kirjani.