Omakustantajapäivä 2018: esiintyjät

Lauantaina 10.3.2018 järjestetään neljäs Omakustantajapäivä, joka tarjoaa jälleen monipuolista ja inspiroivaa ohjelmaa kirjan kirjoittamiseen, julkaisuun ja markkinointiin liittyen.

Omakustanteen julkaisu on nykyään helppoa, mutta itse julkaisu on vain yksi askel laajemmassa projektissa: omakustannekirjailija huolehtii myös kirjan toteutuksesta ja sen saattamisesta lukijoiden tietoisuuteen. Julkaisuprosessi vaatii monipuolista osaamista ja Omakustantajapäivän tarkoitus on antaa omakustannekirjailijoille tietoa, taitoa sekä inspiraatiota oman kirjan toteutukseen ja julkaisuun. Olemme kutsuneet eri alojen asiantuntijoita kertomaan eri näkökulmista, miten voit omakustantajana julkaista ammattimaisen kirjan ja markkinoida sitä menestyksekkäästi.

Alla esittelemme Omakustantajapäivän esiintyjät, ohjelman ja lipunmyynnin löydät tapahtuman kotisivuilta.

ZAKI AZEDANI

Zaki Azedani on sosiaalisen median asiantuntija, joka on tehnyt some-markkinointia sekä kansainvälisesti tunnetuille brändeille että paikallisille pienyrittäjille. Hänen tehtävänään on auttaa ihmisiä ja yrityksiä hyödyntämään sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia. Zaki julkaisi ensimmäisen kirjansa Pikaopas some-markkinointiinmarraskuussa 2015.

Zakisomen kotisivut

OILI SIVULA

Oili Sivula on vs. kirjastopalveluiden johtaja viran puolesta ja kirjastoideologi siviilissäkin. Työnkuvassa on ollut aineiston hankintaa ja luettelointia, tietotekniikkaa ja järjestelmiä. Kirjastoalan esimiehisyyttä on kertynyt jo kymmenen vuotta. Viimeisin heittäytyminen on kirjoittamisharrastuksen tukeminen kirjastoissa mm. työpajojen muodossa, joiden osana tarjotaan myös opastusta omakustanteen julkaisuun. Espoon kaupunginkirjaston ylläpitämä Kirjaan sidottu -sivusto on osa projektia ja sisältää mm. omakustannekirjojen arvosteluja, betalukupalvelun ja Kirjoitan-verkkolehden.

Kirjaan sidottu -sivusto

JENNI HURMERINTA

Jenni Hurmerinta on helsinkiläinen sanataideopettaja, kirjallisuusterapiaohjaaja, kustannustoimittaja, vapaa kirjoittaja ja esiintyvä runoilija. Hurmerinta on työskennellyt luovan kirjoittamisen ja kirjallisuuden kentällä vuodesta 2009 alkaen varsin vaihtelevien yleisöjen ja erilaisten erityisryhmien kanssa. Yrityksensä Sanatun kautta Hurmerinta tarjoaa asiakkailleen kirjoituskoulutusta, kirjallisuusterapiaohjausta, kustannustoimitusta ja sisällöntuotantoa.

Sanattu-palvelun kotisivut

HANNA MATILAINEN

Hanna Matilainen on salolaistunut kustannustoimittaja, kirjailija ja Osuuskumma-kustannuksen kustannusjohtaja. Matilainen on opiskellut kotimaista kirjallisuutta sekä luovaa kirjoittamista ja perusti oman kustannustoimittamista tarjoavan yrityksensä vuonna 2014. Spekulatiivinen fiktio on Matilaisen omaa erikoisalaa, josta hän on kirjoittanut myös tietokirjan Mitä kummaa (Avain, 2014). Lisäksi hän on työstänyt paljon novelleja, omakustannekirjoja ja elämäkertoja.

Morren Maailma -palvelun kotisivut

ANNE MERETMAA & PIRITTA MAAVUORI

Anne Meretmaa on tehnyt elämäntyönsä kehitysmaakasvatuksen ja -koulutuksen parissa. Hänen erityisalueena oli opiskelija- ja opettajavaihdon kehittäminen Aasiassa, jossa Nepal oli kaikkein keskeisin kohde. Työnsä puolesta Anne on vieraillut Nepalissa ja Intiassa useasti ja hänen ensimmäinen romaaninsa Kosketettu sijoittuukin näihin maisemiin.

Piritta Maavuori on tehnyt pitkän uran kirjallisuustoimittajana ja kustannusalalla. Hän on myös opettanut luovaa kirjoittamista sekä kehittänyt ja tuottanut vuoden pituisen kirjoittamisen koulutuksen media- ja taiteen alan opistossa. Kesällä 2017 Maavuori aloitti freelancetoiminnan ja työskentelee nyt kustantamisen kentällä laaja-alaisesti.

Anne ja Piritta tekivät yhteistyötä koko kirjaprojektin ajan, jossa Piritta tuki Annea kustannustoimittajana ja kirjoitusvalmentajana.

Lisätietoa kirjasta Kosketettu

Lisätietoja löydät tapahtuman kotisivuilta.

Vastaa

*Pakolliset kentät