Syystarjous omille kirjatilauksille

Kun haluat markkinoida kirjaasi ja nostaa myyntilukuja ylöspäin, on painettu kirja korvaamaton työkalu. Hyödynnä kirjatilausten syysetumme ja lue vinkkimme, kuinka otat pienestä painoksesta kaiken hyödyn.

Teksti: Meeri Pekkola

Markkinoinnissa loistava apu on oma kirjasi. Kirjailijan kotisivut, sosiaalinen media ja lehdistötyö ovat tuikitärkeitä keinoja tuoda kirjaasi esille, mutta on tilanteita, joissa painettu kirja kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kirjastasi kertominen on aina vakuuttavampaa, jos sinulla on tarjota mallikappaletta selattavaksi, ja monet ostavat kirja mielellään tilaisuuden tullensuoraan kirjailijalta. Kirjasi toimii myös luontevana palkintona markkinointikilpailuja järjestäessäsi.

Haastammekin sinut jalkauttamaan kirjasi kentälle! Järjestäessäsi kirjatilausta tai markkinointitempausta pidä huoli, että sinulla on tarpeeksi kirjoja myytäväksi. Ei ole huono ajatus säilyttää muutama ylimääräinen kappale itselläsi, sillä koskaan ei tiedä, milloin ne tulevat tarpeeseen. Inspiroidu siis vinkeistämme ja hyödynnä syyskuun tarjouksemme, jolla saat 15 % alennuksen kaikista omista kirjatilauksistasi myBoD-käyttäjätilisi kautta!

Kirjatapahtumat

Julkistamis- ja lukutilaisuudet ovat erinomainen tapa tehdä kirjaa tunnetuksi ja tavata potentiaalista lukijakuntaa. Juhlista rohkeasti kirjasi julkaisua julkistamistilaisuudella ja järjestä myös muulloin lukutilaisuuksia, joissa voit koukuttaa yleisösi lukemalla mukaansatempaavia otteita kirjastasi.

Lukijoiden henkilökohtaisen tapaamisen ohella kirjatapahtumat ovat myös luonteva tilaisuus myydä omaa kirjaasi. Olet jo houkutellut paikalle kiinnostunutta yleisöä, josta moni ostaa varmasti mielellään kirjasi heti paikan päällä. Lukijalle kirjasi merkitsee vielä enemmän, kun sen on saanut kirjailijalta henkilökohtaisen signeerauksen kera.

Arvonnat ja kilpailut

Erilaiset arvonnat ja kilpailut ovat omiaan aktivoimaan seuraajiasi sosiaalisessa mediassa. Niiden avulla voit esimerkiksi mainostaa uutta kirjaasi, kannustaa seuraajiasi antamaan palautetta tai kertomaan mielipiteensä vaikkapa kirjasi tulevista toteutusvaihtoehdoista. Mitä luontevin palkinto voittajalle on kirjasi. Järjestämällä kirja-arvonnan voit myös kiittää seuraajiasi, kun sivusi tykkääjien määrä ylittää sinulle merkittävän virstanpylvään.

Bild

Hyödynnä syystarjous!

Nyt on täydellinen ajankohta tilata omaa kirjaasi markkinointiin, sillä saat syyskuussa 15 % alennusta oman kirjasi tilauksesta.

Tee kirjatilaus viimeistään 30.9.2017 tavalliseen tapaan oman myBoD-käyttäjätilisi kautta, ja alennus vähennetään automaattisesti tilauksesi kokonaissummasta. Tarjous koskee kaikkia kirjatilauksia eikä kirjasi tarvitse olla julkaistu kirjakauppamyyntiin hyötyäksesi alennuksesta.

Jalkaudu kentälle

Koskaan ei tiedä, mitä mahdollisuuksia nurkan takana piilee, joten varautuminen kannattaa aina. Jos tulossa on tilaisuus, jossa tiedät, että puhe voi kääntyä kirjaasi, onkin fiksua pakata laukkuun varmuuden vuoksi kirja tai kaksi näytteeksi.

Toimittajat ja bloggaajat  voivat tilata arvostelukappaleita maksutta BoD:n kautta. Kirjatapahtumissa ja lehdistötyötä tehdessä eteen voi kuitenkin tulla tilanteita, jolloin toimivinta on tarjota kiinnostuneelle median edustajalle kirjaa saman tien. Median lisäksi kirjaasi kannattaa tarjota henkilökohtaisesti paikallisille kirjakaupoille ja kirjastoille. Hyvän vaikutelman antaa, jos sinulla on heti tarjota mallikappale kirjastasi, jolloin kirjakauppias saa heti kuvan kirjastasi.

Älä unohda myöskään henkilökohtaisia tapahtumia kuten sukujuhlia, työtapahtumia ja tapaamisia ystävien kesken. Tuttavapiiriäsi varmasti kiinnostaa, että olet julkaissut kirjan ja moni heistä voi hyvinkin olla kiinnostunut ostamaan sen sopivan tilaisuuden tullen.

Kirja kiitoksena

Usein monet tahot ovat edesauttamassa kirjan syntyä. Oli kyseessä sitten lähipiirisi tuki, työkaveri koelukijana tai taiton tehnyt ammattilainen, on valmiin kirjan lahjoittaminen kiitoksena huomaavainen ja arvostettu ele. Monissa muissakin tilanteissa oma kirjasi on osuva, henkilökohtainen lahja.

Kirjailijan kokemuksia

Kuten kaikessa markkinoinnissa, myös kirjatapahtumien, ilmaiskappaleiden ja myyntitilaisuuksien kohdalla kannattaa miettiä, mikä sopii parhaiten sinulle ja kirjallesi. BoD-kirjailija Sanna Haikonen on hyödyntänyt painettuja kirjoja markkinoinnissa monella tavalla:

Olen lähettänyt kirjaani tahoille, jotka voivat auttaa pidemmässä juoksussa useampaa ihmistä ja samalla ei niin kovin hyvin voivaa maailmaamme laajemmin, esimerkiksi Suomen Mielenterveysseuran johtokunnalle, Helsingin Yliopiston hallitukselle ja Suomen Kirkkohallitukselle. Toki olen lähettänyt muutaman kirjan myös joillekin medioiden edustajille ja kiitoksena sellaisille tahoille, jotka ovat omalta osaltaan auttaneet minua omalla matkallani tähän voimaantumisen tilaan missä nyt olen. Muun muassa niille suomalaisille taiteilijoille, joita olen kirjassani lainannut. Tulen jalkautumaan ihmisten pariin ensi talven aikana jonkinlaisten tilaisuuksien muodossa jolloin tietysti haluan kirjan olevan ostettavissa sitä haluaville.TILAA OMA KIRJASI TÄÄLLÄ!
Toivotamme kirjarikasta syyskuuta ja menestyksekästä myyntiä!

Vastaa

*Pakolliset kentät