Sata tapaa markkinoida

Miten markkinoisit kirjaasi, jos saisit 10 kappaletta lahjaksi? Kerro meille suunnitelmasi! Arvomme sadan BoD-kirjailijan kesken kirjapaketin markkinointitarkoitukseen ja esittelemme parhaat ideat blogissamme.

BoD juhlii 10. syntymäpäiväänsä 2.5.2017 ja olemme vuosien varrella saaneet todistaa monta kirjamenestystä. Kauttamme on julkaistu ja painettu romaaneja, dekkareita, lastenkirjoja, runoteoksia ja monia muita kirjoja, jotka ovat ansainneet paikkansa kirjakaupassa ja lukijoiden kirjahyllyissä.
Omakustanteen julkaisuun kuuluu monta vaihetta ja omakustantajalla on sekä vastuu että vapaus päättää, miten projekti toteutetaan. Myös markkinointi on osa julkaisuprosessia ja on todella hienoa nähdä, miten luovia, yksilöllisiä ja toimivia ideoita BoD-kirjailijat ovat keksineet vuosien aikana. Menestyksekkään markkinointitoimenpiteen järjestämiseen ei tarvitse olla markkinoinnin ammattilainen – myös yksinkertaiset aktiviteetit saavat puoleensa lukijoiden huomiota.

Olemme aiemmin pohtineet, miten tarvepainatusta voi hyödyntää kirjan markkinoinnissa. BoD:lta tilataan tuhansia kirjoja kuukaudessa omaan käyttöön ja haluamme nyt kuulla sinulta, mihin tarkoitukseen käytät tilaamiasi kirjoja?

Osallistu kilpailuun!

BoD ei ole ainoa, joka juhlii tänä vuonna pyöreitä päiviään ja haluamme tietenkin myös huomioida satavuotiaan Suomen kisassamme. 100 nopeinta kirjailijaa, jotka lähettävät meille sähköpostitse ideansa oman pienen painoksen käyttöä varten, osallistuvat pienen painoksen arvontaan. Arvomme 3 x 10 kappaletta omaa kirjaa. Kilpailu etenee seuraavasti:


1

Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen markkinointi@bod.fi ja kerro, miten aiot käyttää voittamasi kirjat. Osallistutko kenties tiettyyn tapahtumaan, järjestätkö arvonnan vai esitteletkö kirjaa lähikirjakaupassa?


2

Arvomme sadan ensimmäisen idean lähettäjän kesken 3 x 10 kappaleen kirjapakettia. Edellytyksenä osallistumiseen on BoD:n kautta julkaistu, kirjakaupassa myynnissä oleva kirja.


3

Valitsemme meille lähetetyistä ideoista 5 parasta. Voittajat esitellään sekä blogissamme että sosiaalisen median kanaviemme kautta yksilöllisissä kirjailijahaastatteluissa. Lisäksi arvomme yhdelle kirjalle verkkomainontapaketin.
Parhaassa tapauksessa voitat siis 10 kappaletta kirjaasi sekä näkyvyyttä blogissamme, sosiaalisen median kanavissamme ja verkkomainoksen avulla!

Jaettu ilo on paras ilo

Tiedämme, että monelle kirjailijalle markkinointi on julkaisuprosessin vaikein osa, eikä sen suunnittelu tule kaikille luonnostaan. Pienilläkin teoilla voi kuitenkin olla suuri vaikutus, eikä mitään toimenpidettä kannata aliarvioida. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa julkaisut leviävät hyvinkin nopeasti ja kirjan arvostelu paikallislehdessä voi tuoda monta uutta lukijaa.

Tämän kilpailun tarkoituksena on myös markkinointi-ideoiden jakaminen omakustantajien kesken. Inspiraatiota voi löytää yllättävistäkin paikoista ja sinulla on varmasti ajatuksia, joita monet muut samassa tilanteessa olevat kirjailijat voivat hyödyntää omalla tavallaan kirjaansa sopivasti.

Voit jakaa ideasi muiden omakustantajien kanssa mm. kommentoimalla tätä blogijulkaisua, julkaisemalla lyhyen tekstin ja/tai kuvan Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä tai esimerkiksi julkaisemalla oman blogiartikkelin aiheesta – kaikki keinot ovat sallittuja! Julkaistessasi vinkin sosiaalisessa mediassa, muista käyttää merkintää #satatapaamarkkinoida ja linkittää BoD:n kyseiseen julkaisuun, niin ideasi on näkyvissä myös muille.
Kilpailusäännöt

Kilpailu alkaa 2.5.2017 ja kirjapaketit arvotaan 100 ensimmäisen ideansa lähettäneen kirjailijan kesken 31.5.2017. Valitsemme viisi parasta ideaa ja arvomme verkkomainonnan kesäkuun aikana. Voittajille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti. Edellytys osallistumiseen on, että olet julkaissut vähintään yhden kirjan BoD:n kautta, joka on tällä hetkellä saatavilla kirjakaupassa.

Yleiset kilpailutiedot löydät täältä.

Kommenttia

 • Osallistun Kouvolan dekkaripäiville, missä pyrin myymään henkilökohtaisesti kirjojani. Mukana on esite itsestäni ja kuvaus kirjojeni aihepiiristä.

 • Lahjoitan kirjaani päiväkodeille arvontapalkinnoiksi kevätjuhlissa tai avoimien ovien päivänä. Mukana yhteystiedot.

 • Lahjoitan aina oman kaupungin kirjastolle yhden tai useamman kappaleen kirjastani. Kirjastot eivät ole valmiita maksamaan omakustanteista. Silloin saan ainakin jonnekin kirjani näytille.

 • Anopin syntymäpäivillä luen kirjastani mehevimmän jutun ja sanon, että ei tämä vielä mitään…Anoppi saa kirjan lahjaksi omistuskirjoituksella.

 • Olen laittanut kirjojani arvontapalkinnoiksi blogissani ja runosivustollani ja onpa joku muukin blogisti arponut runosiani, joita heille olen lähettänyt. Olen ollut samalla pahoillani ettei tällä köyhällä runoilijalla ole ollut varaa laittaa kuin yksi kirja kerrallaan silloin tällöin arvontaan, sillä haluaisin todellakin antaa runosiani heille, jotka kirjastani ilahtuisivat. Olisipa siis ihana tällainen tilaisuus. ♥ ♥ ♥

 • Teen usein teemarunoja ja lähestyn aina sitä tahoa, jota teema koskettaa. Olen tehnyt 6 omakustannetta ja alussa jaoin osan niistä ilmaiseksi, mutta vaimoni sanoi, että mistä teidät lukevatko he niitä. Niinpä myyn niitä nyt omakustanne hintaan ja kun olen saanut suurin piirtein omani teen seuraavan projektin. Luen runojani eri tilaisuuksissa ja samalla myyn niitä siellä. myös fb:n sivuilla esittelen niitä ja eri ryhmissä. Minulle tämä on harrastus ja toiveena on, että mahdollisimman paljon tekstejäni jäisi jälkipolville kirjan muodossa.

 • Olen tehnyt kirjani (Ufohauta) pohjalta luennon, jonka olen kolme kertaa (kutsuttuna) esittänyt yleisölle. Näihin luentotilaisuuksiin saisi kirjoista yleisölle jaettavia palkintoja.

 • Aion myydä mieheni kanssa julkaisemaani matkakirjaa Napolinlahdelta saaristomökkipaikkakuntamme Sarvisalon kesätorilla. Uskon tarinoiden erilaisesta meriympäristöstä tempaavan mukaansa saaristomme asukkaita ja kesäasukkaita. Ehkäpä kirjamme nostattaa matkakuumettakin ja innostaa lukijan jatkamaan kesää Italiassa, jossa aurinkoa riittää vielä lokakuussakin. Ja kesätorillahan käy paljon tuttujamme, eipä meitä haittaa jos jokunen kirja ostetaan silkasta uteliaisuudestakin.

 • Esim. Sukukokouksissa ja yleisissä suurehkoissa yleisötilaisuuksissa on hyvä olla mukana muutaman teoksensa kanssa ja kertoa rohkeasti tuntemattomallekin ihmiselle hieman itsestään ja tekemisistään. Itse olen hieman sellainen ” tuppisuu ” – ettei aina muista näin tehdä. Palkinnoiksi olen muutamia kirjojani lahjoittanut.

 • Annan kirjani Sivujuoneena Parkinson elokuussa pidettävän ParDy17 tapahtuman arvanmyyjien myytäväksi, lisähommaksi. Lahjoitan myynnistä kolme euroa per kirja järjestävälle kerholle, tai jos sattuisin voittamaan tämän arvonnan, koko kirjan hinnan.

  Kirjallani olen halunnut auttaa (etenkin vastasairastuneita) kertomalla omista työikäisenä sairastumisen esiin nostattamista tunteista ja kokemuksistani. Pakinatyyppisten tekstien lomaan olen lisännyt runojani. Runot toimivat yksinäänkin, jos aihe ei muuten kiinnosta. Kirja on helppolukuinen.

  Olen tapahtuman järjestävän Lahtelaisen LaPark kerhon jäsen, ja viime vuoden loppuun asti myös kerhon vetäjä. Mahdollisilla myyntituloilla voisin tälläkin tavalla taas tukea kerhon toimintaa.

  ParDy = Parkinsonia ja Dystoniaa sairastavien vuotuinen kesätapaaminen. Lisätietoa Parkinsonliiton tai LaPark kerhon sivuilta.

 • Asun senioritalossa Kalevan Eliaksessa Tampereella, jossa on yhteiset kokoontumistilat ja myös oma kirjasto. Kirjani Poutapäiviä ja sydäntalvi julkistamistilaisuus pidetään tiistaina 30.5. Omistan silloin kirjani yhden kappaleen talon kirjastolle ja kerron samalla, mistä ja miten kirjaani on saatavissa. Ja koska myös jo toisesta kirjastani, Unisen linnun lento, on ilmestynyt mallikirja, mainostan samalla myös tätä kirjaani.
  Tämän lisäksi tarkoitukseni on tehdä piakkoin kirjoista – ja ehkä myös kirjoittajasta – esittelylehtinen, jota voin jakaa erilaisissa yhteyksissä, suvun tapaamisissa, eläkeläistapaamisissa jne. Uskon, että entiset työtoverit, opiskelutoverit ja kirjoittajakaverit ovat kiinnostuneita lukemaan kirjani.

 • Olen markkinoinut kirjaani esittelemällä sitä lähikirjastoille, jakamalla sähköisen esitteen kaukaisemmille kirjastoille, jakanut tietoa facebook sivuillani sekä blogissani ”maalarimestarin maailma”. Olisi ihanaa mennä kädentaidon messuille 10 kirjan kanssa, myydä ne siellä ja samalla esitellä kirjan sisältöä mm. pitämällä koristemaalausnäytös samassa yhteydessä

Vastaa

*Pakolliset kentät