Kirjoituskilpailu Travel Kollektin kanssa

Pyysimme teitä lähettämään parhaat matkavinkkinne Helsinkiin ja saimme hienoja ja mielenkiintoisia vinkkejä. Kiitos kaikille osallistujille! Tuomariston tehtävä ei ollut helppo, mutta valinta on nyt suoritettu.

Kilpailu

Yhdessä Travel Kollektin ja Urbaani Viidakkoseikkailijatar -blogin Lauran kanssa BoD etsi kirjoituskilpailussa parasta sisäpiirin matkavinkkiä Helsinkiin. Toivoimme matkavinkkejä, jotka puhuttelisivat sekä ympäristötietoista ja vastuullista ulkomaista matkailijaa, että kotimaanmatkailijaa ja käsittelisi esimerkiksi taidetta ja kulttuuria, arkkitehtuuria, ympäristöystävällisiä kulkuvälineitä tai julkista liikennettä, kierrätystä, paikallista ruokakulttuuria, ympäristöystävällisiä vapaa-ajanaktiviteetteja ja kokemuksia, luovia yhteisöjä tai elämänlaatua.

Vaikka matkailu tuntuukin tällä hetkellä vielä hyvin kaukaiselta ajatuksesta, matkavinkkien avulla voi jo siirtyä nojatuolimatkailemaan ja ehkäpä lähiaikoina ainakin lähimatkailu on taas jossain muodossa mahdollista.

Tuomaristo

Louise Zastrow

Laura Santanen

Saara Golombek

Tuomariston tehtävä ei ollut helppo! Loppujen lopuksi kolmen voittajan lisäksi tuomaristo päätti antaa myös yhden kunniamaininnan. Kaikille näille teksteille tehdään korjausluku ja ne käännetään englanniksi. Kolmen voittajan tekstit pääsevät osaksi BoD:n ja Travel Kollektin julkaisemaa matkailuantologiaa.

Voittajat

Astaterhikki Salonen

Astaterhikki Salosen kaunis ja tunnelmallinen kuvaus kuljettaa lyhyessä ajassa Helsingin historian läpi nyky-Helsinkiin, vastakohtien Helsinkiin. Harva helsinkiläinenkään tietää, minne Helsinki on ensimmäisen kerran perustettu tai miten erilaisia vierekkäisetkin kaupunginosat voivat olla toisistaan.

Timo Salonen

Timo Salosen vinkki vie Työväenasuntomuseoon ja tarjoaa nopean aikamatkan Helsinkiin. Ymmärtääkseen kaupungin nykytilaa, on hyvä tietää, mistä tähän pisteeseen on tultu. Työväenasuntomuseo on helposti saavutettava, mutta varmasti myös monille helsinkiläisille hieman tuntematon vinkki.

Virpi Autio

Virpi Autio kuljettaa matkailijaa piknikille Seurasaareen, huvittelemaan Linnanmäelle ja rauhalliselle Kallahdenniemen rannalle. Pisteenä i:n päällä on ruokaohje, jonka avulla valmistuvat herkulliset retkieväät.

Kunniamaininta Pilvi Valtonen

Erilainen, runomuotoinen lähestymistapa koostaa tiiviisti Helsingin keskustan tunnelmaa ja antaa konkreettisia vinkkejä. Kaupunkipyörä on hyvä seikkailukulkuneuvo, jonka selästä käsin voi nähdä ja aistia kaupungin monet kasvot.

Kommenttia

Vastaa

*Pakolliset kentät