Kirjastossa tavataan

Mikä on omakustanne ja miten sellainen julkaistaan? BoD:n omakustanneiltamat vastaavat näihin kysymyksiin Lappeenrannassa ja Tampereella.

Suomalaiset ovat kirjoittavaa kansaa ja monella on haave kirjan julkaisusta. BoD on auttanut tämän haaveen toteutuksessa Suomessa nyt 10 vuoden ajan ja samalla olemme myös oppineet todella paljon kirjailijoiltamme palautteen ja toiveiden muodossa. Näiden perusteella valmistamme myös omakustanneiltamien ohjelman, jossa kerromme mm. mitä omakustanteen julkaisu pitää sisällään, miten se toimii ja annamme neuvoja julkaisuprosessiin.
Omakustannejulkaisun kehitys Suomessa on selvässä nousussa ja viimeisen viiden vuoden aikana julkaistujen kirjojen määrä BoD:lla on tuplaantunut. Vuosina 2013, 2014 ja 2016 teettämiemme omakustannetutkimusten perusteella voimme todeta, että tärkein syy omakustanteen julkaisuun on täysi päätösvalta niin sisällön, ulkonäön kuin markkinoinnin toteutuksessa. Tutkimuksissa käy ilmi myös kehitys kirjojen ammattimaisuudessa: yhä useampi omakustannekirjailija käyttää ulkopuolista apua mm. kielenhuollossa, taiton valmistuksessa ja kannen suunnitellussa.

Ennen julkaisua on hyvä tehdä suunnitelma ja miettiä, mitä askeleita projektiin oikein kuuluu. Miksi kirja kannattaa julkaista omakustanteena ja miten aloittaa? Miten projektissa pitäisi edetä ja mistä voi löytää apua sellaisiin tehtäviin, jotka eivät ole omaa vahvuusaluetta?

Omakustanneiltamissa kerromme yleisesti omakustanteista ja niiden julkaisusta sekä BoD:n toiminnasta ja palveluista. Lisäksi kokeneet paikalliset BoD-kirjailijat Pilvi Valtonen ja Oili Valkila kertovat, miten päätös omakustanteen julkaisusta syntyi ja miten he etenivät prosessissa kirjan kirjoituksesta sen julkaisuun. Osallistujilla on tietenkin mahdollisuus esittää kysymyksiä sekä BoD:lle että BoD-kirjailijoille ja verkostoitua muiden kirjailijoiden kanssa.

tapahtumapaikat

LAPPEENRANTA

Aika: Perjantai 19.5.2017 klo 17-19

Paikka: Lappeenrannan maakuntakirjasto, Heili-sali

Osoite: Valtakatu 47

TAMPERE

Aika: Maanantai 22.5.2017 klo 18-20

Paikka: Pääkirjasto Metso, Tammi-sali

Osoite: Pirkankatu 2

Voit ilmoittautua tapahtuman Facebook-sivujen kautta Lappeenrannan tai Tampereen iltamiin tai sähköpostitse, paikalle voi toki saapua myös spontaanisti. Kysymyksiä tapahtumaan liittyen voi esittää sähköpostitse osoitteeseen vera.wunderlich@bod.fi tai puhelimitse: 09-2516 6349. Tapahtuma on maksuton.

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kommenttia

 • Hei! Etsiskelin omakustanne kirjaa toimittavaa internetissä. Osuin sivulle BOD.fi. Olen kirjoittamassa muistelmiani, jotka ovat vielä puolitiessä. Onko teillä kielenhuollon, kuvankäsittelyn, ulkoasun, sivuntaiton palvelua? Huomasin, että teillä olisi huomenna Tampereella joku ohjaava tapahtuma, mutta en pääse näin yht´äkkiä Lahdesta sinne tulemaan. Onko vastaavia tilaisuuksia tulossa? Tv. Anna-Maija Uski annamaija.uski@gmail.com

  • Hei Anna-Maija!
   Kyllä mainitsemiasi palveluita löytyy valikoimastamme, näet kaikki kotisivuillamme kohdassa Kirjailijapalvelut. Tarjouksen palveluista voit saada asiakaspalvelustamme sähköpostitse: info@bod.fi.
   Harmi, ettet päässyt Tampereen omakustanneiltaan. Jatkamme varmasti kyseisen tapahtuman järjestämistä, mutta tarkkaa tietoa aikataulusta tai paikkakunnista ei vielä ole. Ilmoitamme siitä tietenkin aina hyvissä ajoin etukäteen sekä kotisivuillamme että Facebookissa.

   Terveisin,
   Vera
   BoD-tiimi

Vastaa

*Pakolliset kentät