Save the dates: Messukalenteri

Tämän vuoden kirjamessuilla omakustantaminen on tapetilla sekä messujen ohjelmalavalla että BoD:n osastolla. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa kirjan toteutukseen, julkaisuun ja markkinointiin liittyen – lisää nämä…

Helsingin kirjamessut avaavat 26.10.2017 jälleen ovensa ja BoD:lle osallistuminen on järjestyksessään jo kymmenes. Sen kunniaksi olemme suunnitelleet ohjelmaa osastollemme: annamme ohjeita ja vinkkejä kirjan toteutukseen, julkaisuun ja markkinointiin jokaisena messupäivänä. Ilman kirjailijoitamme me emme olisi paikan päällä ja siksi haluamme juhlistaa 10-vuotista taivaltamme kanssanne kakkukahveilla! Lisätkää siis seuraavat ajankohdat kalenteriinne, iloitsemme jokaisesta vierailijasta osastollamme.

Olemme toki paikalla myös ohjelma-aikojen ulkopuolella torstaista sunnuntaihin ja neuvomme teitä mielellämme kirjaprojektinne kanssa osastolla 6g29. Lämpimästi tervetuloa!

Messukalenteri omakustanteille

Torstai 26.10.

14.30 – 15.00 Mika Waltari -lava: Miten menestyä omakustannekirjailijana

Toimittaja Teuvo Laine haastattelee kolmea omakustannekirjailijaa menestyksen avaimista. Haastateltavina ovat BoD-kirjailija Raita Jauhianen, joka on mm. voittanut omakustannekilpailun USA:ssa, Helena Halme ja Marjo Pajunen.15.00 – 15.30 BoD:n osasto: Raita Jauhiainen

Raita siirtyy Mika Waltari -lavalta BoD:n osastolle kertomaan oman kirjasarjansa Allianssi.125 toteutuksesta ja julkaisusta sekä menestyksistään omakustannekilpailuissa.

Perjantai 27.10.

11.00 – 11.30 BoD:n osasto: Unelma omasta kirjasta – näin omakustantaminen toimii

Mikä on omakustanne ja miten sellainen julkaistaan? BoD:n työntekijät kertovat omakustanteiden julkaisusta  ja antavat vinkkejä kaikkiin julkaisun vaiheisiin ideasta markkinointiin.

14.00 – 14.30 BoD:n osasto: Kirjallisuuden tekijöiden haastatteluja

Kustantamo ntamo:n edustaja Jarkko Tuusvuori haastattelee, kirjailijahaastatteluissa Liisa Enwald ja Leevi Lehto.15.00 – 15.30 BoD:n osasto: Kirjailijahaastatteluja

Kustantamo ntamo:n edustajan Jarkko Tuusvuoren haastattelussa kirjailijat Aino Kivi ja Hanna Ryti

Lauantai 28.10.

11.00 – 11.30 BoD:n osasto: Unelma omasta kirjasta – näin omakustantaminen toimii

Mikä on omakustanne ja miten sellainen julkaistaan? BoD:n työntekijät kertovat omakustanteiden julkaisusta  ja antavat vinkkejä kaikkiin julkaisun vaiheisiin ideasta markkinointiin.11.30 – 12.00 BoD:n osasto: Pilvi Valtonen

Pilvi on julkaissut kolme lasten lorukirjaa, joiden menestys on ollut taattu Lappeenrannan kirjaston kanssa yhteistyössä järjestettyjen lasten satutuntien myötä. BoD:n osastolla hän kertoo omakustanteen julkaisusta.

15.00 – 15.30 BoD:n osasto: Kirjan markkinoinnin mahdollisuuksia

Kirjan ja itsensä mainostaminen voi olla monelle hankala julkaisun vaihe, mutta välttämätön jotta lukijat löytävät teoksen. Vaihtoehtoja on lukuisia ja on loppujen lopuksi kirjailijan päätös, mitä näistä haluaa käyttää oman kirjansa markkinointiin. Markkinointivastaavamme Vera Wunderlich esittelee mahdollisuuksia ja antaa inspiraatiota seuraavia markkinointitoimenpiteitä varten.

15.30 BoD:n osasto: Nyt juhlitaan!

BoD on toiminut Suomessa 10 vuotta ja haluamme juhlistaa tätä kanssanne! Tarjolla on kahvia, makeaa syötävää, ilmapalloja ja mahdollisuus tutustua muihin omakustannekirjailijoihin rennossa ilmapiirissä.

Sunnuntai 29.10.

11.00 – 11.30 BoD:n osasto: Unelma omasta kirjasta – näin omakustantaminen toimii

Mikä on omakustanne ja miten sellainen julkaistaan? BoD:n työntekijät kertovat omakustanteiden julkaisusta  ja antavat vinkkejä kaikkiin julkaisun vaiheisiin ideasta markkinointiin.11.30 -12.00 BoD:n osasto: Katri Sisko

Kolmenkympin kriisistä kertovassa kirjassaan 30 ennen 30 Katri kertoo tarinan Elinasta, joka haluaa vielä saavuttaa 30 asiaa ennen 30. syntymäpäiväänsä. Tule kuuntelemaan, miten Katri on toiminut julkaistessaan omakustanteen ja kuinka hän on markkinoinut teostaan.12.00 -13.00 BoD:n osasto: Juhana Salonen

Juhana Salonen julkaisi kirjansa Viiton – olen olemassa syyskuussa ja kirja on saavuttanut suuren suosion. BoD:n osastolla Juhana on paikalla viittomakielen tulkin kanssa ja signeeraa lukijoiden kappaleita kirjastaan.14.00 -14.30 BoD:n osasto: Timo Salonen

Historiallinen romaani Jos kertoo talvisodan tapahtumista ja monia suomalaisia perheitä koskettaneista kohtaloista. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi julkaistu teos on omakustanne ja Timo kertoo osastollamme julkaisun vaiheista.

15.00 – 15.30 BoD:n osasto: Kirjan toteutusmahdollisuudet ja BoD:n kirjailijapalvelut

Taitto- ja kustannustoimitusvastaavamme Mirka Rahunen kertoo huolitellun kirjan toteutuksen tärkeydestä ja antaa vinkkejä esimerkiksi sisuksen taittoon, kannen valmistukseen ja kielenhuoltoon liittyen. Lisäksi esittelemme palveluita, joita tarjoamme kirjailijoillemme.

Kommenttia

 • Hei, olisi hienoa jos osastollanne olisi omakustanteen kanssanne tehnyt kirjailija kertomassa kokemuksistaan.

  • Hei Minna! Kiitos kommentistasi – katsotaan, josko saataisiin vielä tällainen ohjelmanumero pystyyn messuille 🙂

   Terveisin,
   Vera
   BoD-tiimi

 • Hei,

  Olen samaa mieltä edellisen Minnan kommentin kanssa. Vain kirjailija itse voi vastata sisältöä koskeviin kysymyksiin. Myös kokemukset siitä kuinka asiat omalla kohdalla meni ja mitä olisi syytä tarkentaa. Itse käytin kirjaa kirjoittaessa esilukijoita, mutta oikoluku olisi pitänyt jättää jo ammattilaisille. Mutta opissahan täällä ollaan ja seuraavalla kerralla parempi..

  • Hei Veijo,

   kiitos sinullekin palautteesta! Pyrimme toki aina vastaamaan tällaisiin toiveisiin ja olemmekin järjestäneet omakustantajia paikalle kertomaan omista kokemuksistaan. Suunnittelemme vielä aikataulun tarkemmin ja päivitämme kalenterin hyvissä ajoin ennen messuja.

   Terveisin,
   Vera

 • Samoilla linjoilla olen yhdessä Minnan ja Veijon kanssa. Mielelläni tulisin myös kertomaan kokemuksistani;)

Kommentointi suljettu.

Comments are closed.