Tervetuloa kirjamessuille

Helsingin kirjamessut lähestyvät vinhaa vauhtia ja kuten aiempinakin vuosina, mielenkiintoista ohjelmaa on luvassa niin messujen lavoilla kuin osastoillakin – myös BoD:n osastolla.

Helsingin kirjamessut järjestetään tänä vuonna torstaista 24.10. sunnuntaihin 27.10. ja luvassa on neljä messupäivää täynnä mielenkiintoisia kirjoja, kirjailijoita ja ohjelmaa laidasta laitaan. BoD on tietenkin mukana messuilla ja olet tervetullut osastollemme 6 g 40, olitpa sitten uusi kirjailija tai jo julkaissut kirjasi. Osastollamme on myös esillä valikoima BoD:n kautta julkaistuja kirjoja ja viikonloppuna ohjelmaa niin yleisesti kirjan julkaisuun ja markkinointiin liittyen, sekä BoD-kirjailijoita kertomassa omista kirjaprojekteistaan. Perjantai-iltana kokoonnumme vapaamuotoiseen kirjailijailtaan – olitpa sitten tuleva tai nykyinen kirjailijamme, tule vaihtamaan kuulumisia ja kokemuksia toisten kirjailijoiden kanssa!

Alkutahtina messuille järjestämme keskiviikkona 23.10. kello 18-20 yhteistyössä Tapiolan kirjaston kanssa Omakustanneillan. Siellä kerrotaan, miten omakustanteen julkaisu onnistuu helposti ja menestyksekkäästi ja mukana on myös kaksi omakustannetta julkaissut kirjailija Katri Sisko kertomassa omista kokemuksistaan.

Olemme tietenkin paikalla messuilla myös ohjelma-aikojen ulkopuolella messujen aukioloaikoina torstaista sunnuntaihin ja olet aina sydämellisesti tervetullut osastollemme!

Perjantai 25.10.2019

18 alkaen – Meet & Greet – kirjailijoiden verkostoitumisilta

Kirjoittaminen on yksinäistä puuhaa ja moni kirjailija kaipaakin vuorovaikutusta muiden kirjailijoiden kanssa. BoD:n kirjamessujen verkostoitumisillassa sinulla on siihen erinomainen tilaisuus! Ota oma kirjasi mukaan ja tule tapaamaan muita omakustantajia, niin uusia kuin kokeneempia, vaihda kokemuksia, anna ja saa vinkkejä kirjan julkaisuun ja markkinointiin. BoD tarjoaa juotavaa ja pientä purtavaa. Tervetuloa!

lauantai 26.10.2019

12.00 Tee kirjastasi totta  – Näin omakustantaminen toimii

Mikä on omakustanne ja miten sellainen julkaistaan? BoD:n Minna kertoo omakustanteiden julkaisusta ja antaa hyödyllisiä vinkkejä kaikkiin julkaisun vaiheisiin ideasta markkinointiin.

12.30 Kirjailija E.E. Leivo – Miten julkaista menestynyt omakustanne

Pseudonyymi E.E. Leivo on julkaissut kolme viikinkiaikaan sijoittuvaa historiallista romaania omakustanteena. Hän ei ole vain kokenut omakustantaja, vaan ollut myös perustamassa Puustellin tarinat-kirjallisuusseuraa, pitänyt Suomen ensimmäistä pop up -omakustannekirjakauppaa ja verkostoitunut muiden omakustantajien kanssa.

15.00 Kari Wikholm – Oman kirjan markkinointi

Julkaistuaan kirjansa Verkkokaupalla menestykseen Kari Wikholm piti kirjan julkaisutilaisuuden Akateemisessa kirjakaupassa. Miten tähän päästiin? Tule kuuntelemaan Kari Wikholmiin parhaat vinkit kirjan markkinointiin omakustantajalle.

15.30 Scifin ja fantasian julkaiseminen omakustanteena

Mitä mahdollisuuksia omakustantaminen tarjoaa erityisesti scifi- ja fantasiakirjailijoille? Kolmen kirjailijan keskustelussa mukana Raita Jauhiainen Allianssi 125.-kirjasarjan kirjoittaja, Kaaren kertomus -trilogian kirjoittanut Inna Airola sekä Skessa Kaukamaa, jonka esikoisteos Zequera Kätketty ilmestyi tänä kesänä.

Sunnuntai 27.10.2019

11.00 Tee kirjastasi totta – näin omakustantaminen toimii

Mikä on omakustanne ja miten sellainen julkaistaan? BoD:n Minna kertoo omakustanteiden julkaisusta ja antaa hyödyllisiä vinkkejä kaikkiin julkaisun vaiheisiin ideasta markkinointiin.

11.30 Anna Tiitta – Paikallisuus, valtti kirjan markkinoinnissa

Paikallismedioissa ja -tapahtumissa markkinointi on usein tehokasta, kun kyseessä on kirjailijan kotipaikka tai alue, johon kirjan tarina sijoittuu. Kokenut omakustantaja Anna Tiitta kertoo, miten hän on kirjailijana hyödyntänyt paikallisuutta kirjansa markkinoinnissa.

14.00 Julian Rauhaniemi – Ammattimainen kirjan toteutus

Julian Rauhaniemi on turkulainen toimittaja ja suomalaisen yleisurheilun sisäpiiriläinen. Julian on juuri julkaissut esikoisromaaninsa ”Kohtalon hyppy” ja kertoo omista kokemuksistaan kirjan toteuttamiseen, julkaisuun ja markkinointiin liittyen.

14.30 Liisa Heikkinen – Näin syntyy opaskirja

Sairastuttuaan fibromyalgiaan Liisa Heikkinen perehtyi 20 vuoden ajan laajasti sairaudesta tehtyihin tutkimuksiin. Tutkimustiedot ja alan koulutus auttoivat häntä saamaan oireensa kuriin. Tämä herätti kysymyksen, olisiko tämä mahdollista myös muille fibromyalgiaa sairastaville? Liisa Heikkinen kertoo, miten hänen opaskirjansa, kannustava kuntoutumistarina, syntyi ja päätyi kansien väliin.

Kommenttia

    • Hei Anne-Marie, olet sydämellisesti tervetullut BoD:n osastolle! Kirjailijamme voivat mielellään sopia BoD:n osaston tapaamispaikaksi lukijoidensa kanssa. Koska tila valitettavasti on rajoitettu ja messuohjelman lisäksi osastollamme käy myös muita kirjailijoita, joita neuvomme ja joiden kanssa osastolla keskustellaan, ei varsinaisia omia kirjailijatapahtumia, kuten lukutilaisuuksia, ole osastollamme mahdollista järjestää. Toivomme, että saamme tavata sinut ja lukijasi messuilla! Terveisin Saara/BoD

  • Hei, tulen perjantai-iltana kirjailijatreffeihin ja lauantaina klo 12 alkaen 15 asti jolloin voin tavata mahdollisia lukijoita. Koska olen varmaan vanhin esikoiskirjailijanne pyytäisin, jos mahdollista, varaisitte minulle tuolin tuoksi ajaksi sillä minulla on ROLLAATTORI enkä voi istua sen päällä koko aikaa.

    • Hei Oili, kiitos viestistäsi ja mukavaa kuulla, että olet tulossa kirjamessuille. Osastollamme on kaksi tuolia, joten istumapaikka varmasti järjestyy. Otathan huomioon, että messuosastollamme on myös muuta ohjelmaa, lauantaina kello 12-13 esittelemme ensin omakustantamista yleisesti ja sen jälkeen vieraana on BoD-kirjailija kertomassa omista kokemuksistaan. Varsinaisen oman ohjelman järjestäminen ei siis rajoitetun tilan takia ole valitettavasti mahdollista. Terveisin, Saara/BoD

Vastaa

*Pakolliset kentät