NaNoWriMo-kirjoitushaaste

National Novel Writing Month – lyhyesti NaNoWriMo – on koko marraskuun pituinen kirjoitushaaste, jonka tavoitteena on romaanin kirjoittaminen kuukaudessa.

Pimeä marraskuu on oiva aika istahtaa alas ja toteuttaa unelma kirjan kirjoittamisesta. Näin totesivat NaNoWriMo-kirjoitushaasteen perustajat vuonna 1999 ja idea maailmanlaajuisesta kirjoitusprojektista sai alkunsa. Vuonna 2016 lähes 390 000 kirjailijaa tarttuivat haasteeseen kirjoittaa romaani 30 päivässä.

Projektin tarkoituksena on motivoida kirjoittamaan ja NaNoWriMo-kotisivut toimivat sekä inspiraation lähteenä että kohtaamispaikkana kirjailijoille. Sivuston kautta kirjailijoilla on mahdollisuus keskustella kirjoitusprojektista, jakaa ideoita ja motivoida toisiaan. Lisäksi kirjailijat voivat kirjautuessaan seurata omaa kirjoitusprosessia ja omaa kehitystään sekä merkitä omat onnistumiset erilaisin tunnuksin. Tunnetut kirjailijat ovat kirjoittaneet kannustuspuheita haastetta varten, joita voi käyttää inspiraation lähteenä.

Suomen omassa foorumissa jäseniä on myös jo monta sataa ja kalenterista löydät erilaisia tapahtumia, joissa suomen NaNoWriMo-kirjoittajat tapaavat toisiaan. Vaihtoehtoisesti kirjoittajien kanssa voi vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia verkossa toimivan keskustelupalstan kautta.

Voit siis itse muodostaa juuri sinulle sopivan kirjoituskuukauden ja löytää oman tiesi tavoitteen toteutumiseen. Ja jos kuukauden päästä romaanisi ei olisikaan valmis, se ei haittaa – olethan kuitenkin 30 päivän ajan keskittynyt tekstisi kehittämiseen ja toivottavasti saanut uusia kontakteja ja ideoita haasteen kautta!

Kerro meille kommenttiosiossa, mitkä sinun tavoitteesi kirjoituskuukaudelle ovat ja miten aiot ne toteuttaa? Oletko kenties jo osallistunut haasteeseen aiempina vuosina?

Toivotamme oikein menestyksekästä NaNoWriMoa!

Vastaa

*Pakolliset kentät