Esittelyssä BoD:n uusi julkaisupaketti Ideal

Käsikirjoituksesi on viimeistä piirtoa myöten valmis. Seuraavaksi olet valmis ottamaan seuraavan askeleen kirjajulkaisuprosessissa, eli on aika suunnitella ja toteuttaa kirjan ulkoasu. Mutta miten se tapahtuu?

BoD-kirjailijana sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja päättää kirjan ulkoasusta ja muusta toteutuksesta kokonaan itse. Jos sinulla on kokemusta kirjojen graafisesta suunnittelusta, voit toteuttaa kirjan ulkoasun kokonaan itse. Mikäli jokin kirjan suunnitteluvaihe ei kuitenkaan tunnu omalta osaamisalueelta, on silloin hyvä turvautua ammattilaisten apuun. Ammattilaiset huomioivat käsikirjoituksesi tyylin ja kirjallisuudenlajin ja suunnittelevat kirjan sisuksen taiton ja kannen kirjasi kohderyhmä huomioiden, niin että sisus ja kansi luovat harmonisen kokonaisuuden ja herättävät potentiaalisen lukijan mielenkiinnon.

BoD tarjoaa monia eri kirjailijapalveluita, joista voit kirjailijana valita sinulle sopivimmat. Nyt olemme koonneet suosituimmista palveluistamme helpon ja huolettoman julkaisupaketin, joka soveltuu useimpien teosten ulkoasun toteutukseen. Ideal-paketti sisältää juuri ne palvelut, jotka tarvitset ammattimaisen ja houkuttelevan kannen ja sisuksen toteutukseen, sekä julkaisupalvelun, jolla voit julkaista teoksesi niin painettuna kuin e-kirjanakin sekä saattaa sen kansainväliseen myyntiin englanninkielisille markkinoille tavoittaen näin mahdollisimman laajan lukijaverkoston.

Kirjan sisuksen taiton mahdollisuudet

Lukumukavuudeltaan hyvin ja harmonisesti toteutettu käsikirjoituksen taitto on tehty onnistuneesti silloin, kun se ei erityisesti kiinnitä lukijan huomiota. Tekstin lukeminen eteenpäin on sujuvaa, eikä siitä jää osa esim. sisäreunan taipeeseen piiloon ja fonttikoko sekä tyyli takaavat miellyttävän lukukokemuksen. Näin lukijasi voi keskittyä tärkeimpään: Tiedon hakuun tai tarinan lukemiseen. Jos marginaalien, rivien välien tai fonttityylin valinnat eivät ole onnistuneet ja häiritsevät sujuvaa lukemista, jää kirja pahimmassa tapauksessa lukijalta tämän takia kesken.

BoD Basic-taitto

BoD:n Basic-taitolla voit tilata omalle käsikirjoituksellesi ammattilaisen toteuttaman taiton asiakasystävälliseen hintaan. Basic-taiton ideana on, että valitset yhteensä 11 eri taittomallista mieluisimman pohjan, jolla ammattitaittaja toteuttaa käsikirjoituksen taiton. Basic-taittoon sisältyy yhteensä enintään 15 kuvan lisäys ja se on sen vuoksi oiva valinta vaikkapa kaunokirjallisille käsikirjoituksille, tai opaskirjoille, joissa ei ole paljon kuvia. Kirjasimien tyylit ja koot sekä otsikoiden ja sivunumeroiden asettelut on yhdistelty niin, että tuloksena on kirjan sisuksen ammattimainen ja sujuvalukuinen ulkoasu.

Kansi on kirjasi käyntikortti

Kannen tärkeyttä kirjan markkinoinnissa ja oikean lukijaryhmän tavoittamisessa ei voi korostaa liikaa. Kansi antaa kirjasta tärkeän ensivaikutelman, joka parhaimmassa tapauksessa herättää lukijan kiinnostuksen ja johtaa siihen, että hän klikkaa kirjan verkkokaupassa ostoskoriin tai vie kivijalkakirjakaupassa kirjan suoraan kaupan tiskille.

Kannen toteutuksessa ratkaisee kannen kokonaisilme, minkä vuoksi kannen eri elementtien, kuvien ja tekstien asettelu, on erittäin tärkeää. Kansitiedosto tulee myös mitoittaa valmiiksi oikein painoa varten, ettei esimerkiksi osa kuvaa tai tekstiä leikkaannu painokoneessa pois.

 

BoD Premium-kansi

Kannen toteutuksessa tulisi aina miettiä, kenet teoksella haluaa tavoittaa. Koska kirjailija on aina oman teoksensa asiantuntija, tietää hän myös parhaiten, kuka teoksen kohderyhmä on. Siinä, missä kirjailijan oma asiantuntemus käsikirjoituksesta on tärkeää kannen suunnittelussa, on itse suunnitteluun ja toteutukseen hyvä käyttää alan ammattilaisen taitoa. Yhdistämällä ammattigraafikon ammattitaidon ja tiedon kirjallisuuden alalta sekä kirjailijan omat ideat kirjan tyylistä, saa kirjailija lopputuloksena yksilöllisen kirjan kannen suurimmalla mahdollisella mainosteholla. Premium-kansipalvelussa graafikko tekee sinulle kaksi ehdotusta kirjasi kanneksi. Ehdotukset voivat pohjautua samaan kuvaan tai olla toisistaan täysin erilaiset. Näistä kahdesta vaihtoehdosta valitset haluamasi kannen.

BoD:n kautta vuonna 2018 teoksensa Siiskonen julkaissut kirjailija Matti Kauppinen on myös hyödyntänyt teoksensa ulkoasun toteutuksessa BoD:n ammattilaisten taitoa, ja hän päätyi yhdistelmään Basic-taiton sisukselle, Premium-kannen ja BoD Comfort -julkaisupalvelun. Taittoa varten kirjailija toimitti BoD:lle täysin valmiin käsikirjoituksen Word-tiedostona. Kantta varten hän toimitti kuvan, joka annettiin sitten BoD:lle työstettäväksi kirjailijan omien toiveiden kera. Graafikkomme toteutti toisen vedoksista suoraan toimitetulla kuvalla ja toisessa hän käytti omaa näkemystään.

Siiskonen on tilattavissa esimerkiksi BoD:n verkkokaupasta.

Kirjailija Matti Kauppinen

”Valitsin BoD:n kirjani julkaisuun, sillä sain heiltä kattavan tarjouksen ja hinnat olivat kilpailukykyiset verrattuna siihen, mitä palvelut sisälsivät. Valitsin BoD:n myös siksi, että voin tilata kirjaani ykköskappaleita omaan käyttööni sekä eteenpäin myytäväksi ja samalla kirjani on kätevästi eri verkkokauppojen kautta tilattavissa. Kirjatoimitus toimi kaikkinensa hyvin ja siihen liittyvä myBoD-käyttäjätili on selkeä käyttää ja informatiivinen. Sieltä näen paljonko kirjojani on tilattu ja olen saanut myyntitilitykset kätevästi tililleni.”

Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi

Kansikuva: Pirta Luukkainen
Vasemmalla on Pirta Luukkaisen tekemä alkuperäinen kuva, joka toimitettiin BoD:lle kannen suunnittelua varten. Kirjailijan toiveena oli, että kuva yltäisi peittämään kannen kokonaisuudessaan ja tarvittaessa pääkalloa voisi muokata niin, että kuva yltää kokonaisuudessaan kannen reunoille asti.

Alhaalla näkyvät kaksi eri kansivaihtoehtoa, jotka graafikko toteutti toimitetun kuvan ja kirjailijan toiveiden pohjalta. Näistä kirjailija valitsi oikealla puolella olevan kansivaihtoehdon.

Kirjan julkaisu painettuna ja e-kirjana BoD Comfort –julkaisupalvelulla

Kun suunnittelutyö on valmis, tehdään painovalmiista PDF-tiedostoista BoD:lla digitaaliset painomallit kirjan painoa varten. BoD Comfort -palvelussa kirjailija saa kirjaprojektiaan varten oman projektikumppanin, jonka kanssa voi keskustella kirjan julkaisuun liittyvistä teemoista. BoD Comfort -palvelun puitteissa kirjailijalle lähetetään myös mallikappale kirjasta tarkistettavaksi, ja siihen on mahdollista tehdä vielä kerran maksutta korjauksia ennen julkaisua. Palveluun sisältyy myös BoD:n ISBN-tunnus ja kirja luetteloidaan Kirjavälityksen, Bookyn ja Kirjastopalvelun tietokantoihin, niin että kirja on kaikkien kirja- ja verkkokauppojen sekä kirjastojen tilattavissa kautta Suomen. Tämän lisäksi lähetetään kirjailijalle julkaisun jälkeen 5 kappaleen ensipainos kirjasta. Saavuttaaksesi mahdollisimman laajan lukijaverkoston, voit valita kirjasi julkaisun niin painettuna kuin e-kirjanakin.

Kirjailija Matti Kauppinen korostaa, että hän valitsi BoD:n julkaisupalvelun sen kattavien myyntikanavien vuoksi ja hänelle oli myös erittäin tärkeää, että koko kirjaprojektin ajan oli mahdollisuus esittää itseä askarruttavia kysymyksiä ja keskustella asioista koskien kirjan julkaisua.

Kaikki yhdessä paketissa

BoD Basic-kirjan sisuksen taitosta, Premium-kannesta ja Comfort -julkaisupalveluista koostuva julkaisupalvelu <b>BoD Ideal</b> on nimensä veroisesti ihanteellinen julkaisupaketti kirjalle, kun haluat luottaa ammattilaisten taitoon. Ideal-paketin hinta on 849 €. Tilauksen voit tehdä lähettämällä meille valmiin käsikirjoituksesi Word-tiedostona sähköpostitse osoitteeseen info@bod.fi.

Kommenttia

 • Hei,
  kyselin teiltä alkuvuodesta kirjaprojektistani. Valitettavasti se on viivästynyt, koska oikolukijani on sairastellut. Työ jatkuu.
  Kysymys: voisiko esim. kirjan kantta alkaa suunnitella jo etukäteen vai pitääkö koko paketti olla kerralla valmis. Tavoite on saada käsikirjoitus valmiiksi kevään aikana.
  terveisin
  Marja-Terttu Pakkanen

  • Hei Marja-Terttu, kiitos kommentistasi.
   Tarjousta varten tulisi kaiken materiaalin kirjaa varten olla valmis. Tarjouskampanjamme on voimassa 26.5. asti, joten aikaa käsikirjoituksen työstämiseen vielä on!
   Terveisin
   Mirka/BoD

  • Hei Liisa, kiitos kommentistasi.
   Jos painatat kirjoja vain omaan käyttöön, kannattaa silloin valita BoD Fun -palvelu. Voit sen lisäksi tilata taitto- ja kustannustoimituspalveluitamme erikseen tukemaan kirjasi suunnittelua ja toteutusta.
   Tarjouspyynnön voit laittaa meille sähköpostitse osoitteeseen info@bod.fi.
   Terveisin
   Mirka/BoD

  • Hei Riitta, kiitos kommentistasi.
   BoD Ideal -julkaisupakettia voi käyttää myös englanninkielisen teoksen julkaisuun, mutta itse käännöstyö ei sisälly julkaisupakettiimme.
   Terveisin
   Mirka/BoD

Vastaa

*Pakolliset kentät