Kirjoituskilpailu Travel Kollektin kanssa

Yhdessä Travel Kollekt -matkailusivuston kanssa BoD järjestää kirjoituskilpailun, jossa etsimme sinun henkilökohtaista matkavinkkiäsi Helsinkiin.

Kirjoituskilpailu

Kerro meille erityinen matkavinkkisi

Yhdessä Travel Kollektin kanssa BoD järjestää kirjoituskilpailun, jossa etsimme parasta sisäpiirin matkavinkkiäsi Helsinkiin. Kerro meille, mitä Helsingissä kannattaa tehdä, jos haluaa nähdä ja kokea päänähtävyyksien lisäksi jotain erityistä.

Matkavinkin tulisi puhutella sekä ympäristötietoista ja vastuullista ulkomaista matkailijaa, että kotimaanmatkailijaa. Vinkkisi voi käsitellä esimerkiksi taidetta ja kulttuuria, arkkitehtuuria, ympäristöystävällisiä kulkuvälineitä tai julkista liikennettä, kierrätystä, paikallista ruokakulttuuria, ympäristöystävällisiä vapaa-ajanaktiviteetteja ja kokemuksia, luovia yhteisöjä tai elämänlaatua. Kilpailu järjestetään samanaikaisesti useilla BoD:n markkina-alueilla ja parhaista matkavinkeistä kootaan kirja.

  • Kilpailun kesto: 20.2.2020 – 31.3.2020
  • Voittajat julkistetaan: 20.4.2020


Ympäristöystävällisyys BoD:lla

Me BoD:lla painamme kirjoja yhdestä kappaleesta alkaen. Se tarkoittaa, että kirjat painetaan aina tilauksesta, kun esimerkiksi lukija on tilannut kirjan kirjakaupasta. Resursseja säästävä tarvepainatus on BoD:n liikeidean perusta ja luonnonsuojelu olennainen osa BoD:n yritysfilosofiaa.

Pelkästään viime vuonna vähensimme energiankulutustamme ja hiilidioksidipäästöjämme 11 prosentilla. Lisäksi käytämme kirjoissamme vain FSC-sertifioitua paperia ja kirjojen lähetykseen pakkauksia, jotka on valmistettu nopeasti uusiutuvista raaka-aineista ja ympäristöystävällistä teippiä, jonka liima on kasvipohjaista.

Tällä hetkellä etsimme vaihtoehtoa muoville, jota käytetään suojaamaan kirjoja vaurioilta kuljetuksen aikana, sillä tavoitteemme on jatkuvasti parantaa kirjapainomme kestävyyttä luonnonvarojen kannalta yhdistääksemme taloudellisen toiminnan ekologiseen tietoisuuteen.

Travel Kollekt esittäytyy

Valmistaudut tulevaa matkaa varten ja olet kerännyt muistiinpanoja ja vinkkejä eri paikoista. Lopuksi mietit, miten järjestää ne järkevällä tavalla. Kuulostaako tutulta? Travel Kollekt on matkailusivusto, jonka avulla matkailijat voivat koota sivuston artikkeleista juuri heitä kiinnostavista kohteista oman, henkilökohtaisen matkaoppaansa ja painattaa siitä oman yksilöllisen kappaleen. Travel Kollekt painottaa vastuullista ja ympäristöystävällistä matkailua ja sisältöä tuottavat muun muassa matkabloggarit, toimittajat ja muut kirjoittajat.

Näin osallistut kilpailuun:

Haluatko jakaa oman erityisen matkavinkkisi? Näin voit osallistua kilpailuun:

  • Kirjoita oma matkavinkkisi Helsingistä.
  • Käsittele tekstissäsi jotakin seuraavista aihepiireistä: taide ja kulttuuri, luovat yhteisöt, arkkitehtuuri, paikallinen, kausiluonteinen tai ympäristöystävällinen ruokakulttuuri, ympäristöystävälliset kulkuvälineet, julkinen liikenne, kierrätys, ympäristötietoiset elämykset tai vapaa-ajankohteet, elämänlaatu, kestävyyteen liittyvät innovaatiot
  • Kirjoita tekstisi suomeksi tai ruotsiksi
  • Tekstisi pituus on maksimissaan 6000 merkkiä (sis. välilyönnit)
  • Lähetä tekstin meille sähköpostitse osoitteeseen markkinointi@bod.fi Word- tai OpenOffice-tiedostona ja liitä tekstisi lisäksi viestiisi lause: ”Olen tutustunut osallistumisehtoihin ja hyväksyn ne.”
  • Lue osallistumisehdot täältä.
  • Lähetä tekstisi viimeistään 31.3.2020.

Mitä voit voittaa

Tuomaristo valitsee kolme suosikkitekstiään, jotka korjausluetaan ja käännetään englanniksi. Tekstit julkaistaan BoD:n ja Travel Kollektin englanninkielisessä matka-antologiassa, johon kerätään eri maiden voittajatekstit sekä muita valittuja tekstejä. Voittajatekstien kirjoittajat saavat kukin 5 painettua kappaletta kirjasta.

Lisäksi Travel Kollekt tarjoaa mahdollisuuden solmia sopimuksen kolmen voittajan kanssa ja julkaista englanniksi käännetyt tekstit Travel Kollekt-sivustolla, jolloin kirjoittaja ansaitsee jokaisesta tekstinsä latauksesta palkkion.

Tuomaristo

Louise Zastrow

Louise rakastaa matkailua ja on asunut Pariisissa, Kööpenhaminassa ja Bangkokissa. Hän on kirjoittanut ja toimittanut useita palkittuja keittokirjoja, matkaoppaita, aikakauslehtiä sekä blogeja niin kansainvälisesti, että Tanskassa. Vuonna 2016 Louise perusti Travel Kollektin todistaakseen, että suunnitelmallisuus, kestävä matkailu ja onnellinen sattuma voivat kulkea käsi kädessä.

Laura Santanen

Laura on maailmaa rinkka selässä tutkiva boheemi seikkailijatar, ikuinen unelmoija ja elämystenmetsästäjä. Seikkailut vievät hänet välillä lähimetsään, välillä taas kaukaisille saarille. Laura inspiroituu kaupungissa, rauhoittuu luonnossa ja jostakin niiden väliltä löytyy oman elämän tasapaino. Hän on kirjoittanut suosittua Urbaani viidakkoseikkailijatar-blogia jo vuodesta 2012 ja perustanut Seikkailijatar.fi-sivuston.

Saara Golombek

Saara tutustuu matkustaessaan etenkin kaupunkikohteisiin mieluiten kävellen, nauttii vierailuista toreille ja ruokakauppoihin ja maistaa mielellään paikallisen ruokakulttuurin antimia. Saara on asunut jo usean vuoden Saksassa ja odottaa mielenkiinnolla, minkälaisia matkavinkkejä ja uutta inspiraatiota hän saa luettavakseen seuraavaa vierailua varten synnyinkaupunkiinsa.

Toivomme sinulle mukavia hetkiä kirjoittamisen parissa ja odotamme innolla juuri sinun matkavinkkiäsi!

Vastaa

*Pakolliset kentät