Kirjamarkkinoinnin ABC kaksissa kansissa

Moni kirjailija kokee kirjan markkinoinnin vaikeimmaksi osaksi omakustantamista, mutta onneksi se ei ole rakettitiedettä! Auttaaksemme sinut alkuun keräsimme tietämyksemme kahdeksi tiiviiksi markkinointioppaaksi.

24.08.2017 · BoD Markkinointi

Teksti: Meeri Pekkola

Kirjassa tärkein vaihe on sen kirjoittaminen. Kun käsikirjoitus ja kirjan julkaisukin on takana, on aika antaa itsellesi raikuvat aplodit, mutta laakereille ei kuitenkaan kannata jäädä lepäämään. Toisin kuin vanha kansanviisaus kertoo, hyväkään kirja ei myy itse itseään, ellei kukaan siitä tiedä. Monelle kirjailijalle oman kirjan markkinointi tuottaa kuitenkin päänvaivaa. Ei huolta: markkinointi on pikemminkin luovaa ajattelua kuin ydinfysiikkaa – ja luovuuttahan sinulla kirjailijana on!

Jotta pääsisit alkuun, olemme keränneet ohjeita ja vinkkejä, kuinka voit kirjaasi markkinoida. Oppaita tuli heti kaksin kappalein, sillä halusimme antaa yleiskatsauksen erilaisiin markkinointikeinoihin sekä markkinointistrategian suunnitteluun, mutta antaa myös konkreettisia ohjeita markkinointiin sosiaalisessa mediassa. Molempiin tutustuminen kannattaa!

Markkinointiopas tarjoaa kattavan yleiskatsauksen siihen, mitä kaikkea kirjan markkinoinnissa kannattaa ottaa huomioon. Se antaa hyvät eväät omien markkinointitapojen löytämiseen ja ajoittamiseen. Oppaassa kerromme erilaisista markkinointikeinoista lähtien aina hinnoittelusta ja kirjan ulkoasusta lehdistön tavoittamiseen ja kirjatapahtumien järjestämiseen.


Näkyvyys sosiaalisessa mediassa on tärkeä osa markkinointipalettia. Olemalla aktiivinen sosiaalisessa mediassa voit tehdä itseäsi tunnetuksi kirjailijana, hankkia lisää lukijoita ja saada heiltä suoraa palautetta teoksestasi sekä verkostoitua muiden kirjailijoiden ja kirja-alan toimijoiden kanssa. Sosiaalisen median opas auttaa suunnistamaan sosiaalisen median viidakossa. Annamme vinkkejä tärkeimpien sosiaalisen median palveluiden käyttöön, ja runsaat esimerkit tarjoavat ideoita some-markkinointiin.

Markkinoinnin ja sosiaalisen median oppaiden lisäksi löydät vinkkejä ja inspiraatiota kirjasi markkinointiin blogistamme ja Facebook-sivuiltamme.

Toivotamme hauskaa ja menestyksekästä kirjamarkkinointia!

Vastaa

*Pakolliset kentät