Anna jouluna tiedon lahja

Kirja-Suomi 2017 -hankkeen viimeinen teemaviikko kokoaa yhteen koko vuoden luku- ja lahjavinkit. BoD:n suosituksista löytyy sopiva lahja jokaiselle.

08.12.2017 · Vera Wunderlich Yleinen

Itsenäinen Suomi täytti 100 vuotta 6.12. Kirjat ovat aina olleet tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja saavat tänä vuonna erityistä huomiota Kirja-Suomi 2017 -hankkeen avulla. Tarkoitus on edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä erilaisten tapahtumien ja ohjelmien muodossa.

Joka kuukausi sisältää yhden teemaviikon, jonka aikana käsitellään tiettyyn aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta. Viikon aikana jaetaan tietoa ja lukuvinkkejä ajankohtaisesta kirjallisuudesta. Joulukuun teemana on tiedon lahja.

Tietoa hankkeesta löytyy sen kotisivulta sekä sosiaalisesta mediasta esimerkiksi Facebookissa sekä hashtageilla #kirjasuomi ja #kirjavieköön.

Juhana Salonen: Viiton – olen olemassa

Viiton – olen olemassa on väkevä kuvaus identiteettinsä kanssa kamppailevan kuuron nuoren kasvusta kulttuuristaan ylpeäksi, viittomakieliseksi aikuiseksi. Kirja sopii luettavaksi kenelle vain: sen keskeisenä aiheena ovat kieli- ja kulttuurivähemmistöt yleensä ja se tarjoaa oivan välineen kuurojen maailmaan eläytymiselle ja virheellisten käsitysten korjaamiselle

Osta kirja painettuna tai e-kirjana

Anne Meretmaa: Kosketettu

Anne Meretmaa on työnsä puolesta matkustanut Aasiaan useaan otteeseen, ensimmäisen kerran Kirkon Ulkomaanavun kautta. Nepalista tuli Annen suuri rakkaus, jossa erityisesti paikallisten lämpö ja vieraanvaraisuus teki Anneen suuren vaikutuksen. Eläkkeelle jäätyään hän huomasi, että työssä koetut asiat eivät jättäneet häntä rauhaan ja tuloksena syntyi ensimmäinen romaani, Kosketettu. Se on tarina rohkeudesta ja rakkaudesta. Siitä, miten tyttökauppa ravistelee Aasiaa. Romaani väläyttää esiin delhiläisen turvatalon ja nepalilaisen kuntoutuskeskuksen naiset, joiden sareissa liehuvat aistikkaat sävyt ja ikiaikaisten uskontojen, kulttuurien ja kohtalonuskon ristiriitaiset kuviot.

Osta kirja painettuna tai e-kirjana

Maaru Moilanen: Maarun villapaidat

Maarun Villapaidat – Inarista islantilaisittain sisältää 10 ohjetta islantilaistyylisten neuleiden tekemiseen. Ohjeissa yhdistyvät islantilaiset neulomisperinteet ja Lapin pohjoinen luonto. Kirja on oivallinen lahja henkilölle, joka pitää käsitöistä eikä pelästy monimutkaisempaa projektia! Villapaidan valmistus ei suju ihan käden käänteessä, mutta tuloksena on yksilöllinen, kaunis ja pohjoisen talvessa lämpimänä pitävä luomus.

Osta painettu kirja

Oili Valkila: Loista kirjoittajana

Viestintäkouluttaja, toimittaja ja kirjoittaja Oili Valkila antaa parhaat kirjoitusvinkkinsä teoksessa Loista kirjoittajana – Älä suotta odottele inspiraatiota. Kirja opettaa lukijansa tuottamaan erilaiset tekstinsä aina ideoinnista lähtien selkeää prosessia noudattaen. Kirjoittajanblokki ja valkoisen paperin kammo jäävät satuolennoiksi.

Osta painettu kirja

Osta e-kirja

Tommi Salmelainen: Muistojen marionetti

Lyriikan ystävälle suosittelemme Tommi Salmelaisen ihmisyydestä ja elämästä kertovaa runokirjaa Muistojen marionetti. Teos saattelee sanoin arkisen kärsimyksen lähteille, rohkaisee ja herättää lukijansa kohtaamaan elämän pelkäämättä. Sen irralliset vertaistukevat havainnot tarjoavat onnellisuuskaipuiselle matkaajalle, muistojen marionetille, menolipun maailmaan.

Osta painettu kirja

Kettunen & Räihä: Erikoisen Hyvää

Tiina Kettusen ja Kristiina Räihän keittokirja Erikoisen Hyvää –Syksyn ja talven herkkuja sisältää vegaanisia, gluteenittomia, vehnätärkkelyksettömiä, kaurattomia, maidottomia, kananmunattomia, soijattomia ja maissittomia reseptejä. Alun perin reseptit on julkaistu samannimisessä blogissa. Tarkoitus on innoittaa nautinnollisiin ruokailuhetkiin, vaikka pöydän jakaisi useita ruokavalioita, ruoka-allergioita tai yliherkkyyksiä omaava joukko.

Osta kirja painettuna tai e-kirjana

Erja Eliala: Joulusatuja

Joulun alla aiheeseen liittyvät kirjat kiinnostavat niin lapsia kuin aikuisiakin. Tämä kirja sisältää joulusatuja esikoulu- ja ala-asteikäisille lapsille sekä lapsenmielisille aikuisille. Saduissa on perinteisen sadunkerronnan lumoa, jota on höystetty  nykymaailman ilmiöillä. Ja kuten yleensä hyvissä saduissa, myös tämän kirjan saduissa on hyvä loppu ja pienoinen opetus.

Osta painettu kirja

Osta e-kirja

Riitta Tenni: Ja kaukana siintää meri

Historiallinen romaani kertoo taiteilijaperheen elämästä Helsingissä 1930-50 -luvulla. Fiktiivinen romaani pohjautuu kirjeisiin, lehtikirjoituksiin ja kirjoittajan omiin muistoihin. Inspiraation lähteenä toimii kirjailijan oma isä Toivo Pekkanen, jonka tarinaa Aino-vaimon kanssa seurataan 1920-luvulta lähtien isän kuolemaan asti. Toivo on kirjailijauransa alussa, kun he päättävät avioitua, jättää Kotkan pikkukaupunkimiljöön ja muuttaa Helsinkiin.

Osta kirja painettuna tai e-kirjana

Jussi Huhtala: Paarmamies

Paarmamies on perinteinen lasten ja nuorten seikkailutarina, jossa on mukana supersankariseikkailun aineksia. Kuudennen luokan juuri päättänyt Pekka lähtee äitinsä kanssa mökille ja joutuu suureen seikkailuun. Radioaktiivisen paarman purema antaa hänelle yliluonnolliset voimat, joista onkin hyötyä mökin lähistölle kätketyn aarteen etsinnässä. Mutta miten tarinaan liittyvät edellisenä talvena kuollut isoisä ja geokätköjä etsivä Maarit?

Osta kirja painettuna tai e-kirjana

Vastaa

*Pakolliset kentät