BoD-klassikkoja – erityisiä omakustanteita vuosien varrelta

Valikoimassamme on tuhansia kirjoja lähes kaikista mahdollisista aihepiireistä, romaaneista runokirjoihin ja lastenkirjoista tietokirjoihin. 12-vuotisjuhlamme kunniaksi esittelemme muutamia klassikoita vuosien varrelta.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi jo kaksitoista vuotta siitä, kun BoD aloitti toimintansa Suomessa toukokuussa 2007. Vastaanotto oli innostunutta ja kiinnostusta uutta julkaisumahdollisuutta kohtaan löytyi, sillä jo muutaman päivän kuluttua markkinoille tulomme jälkeen ilmestyi ensimmäinen suomalainen BoD-kirja. Tällä hetkellä BoD:lla on Suomessa noin 2300 kirjailijaa ja palvelimellamme on 5400 saatavilla olevaa painettua kirjanimekettä, lisäksi e-kirjanimekkeitä on reilusti yli 2300.

Omakustanne on mahdollisuus julkaista kirja mistä vain aihepiiristä ja valikoimassamme olevien teosten aiheet vaihtelevat laidasta laitaan ja nimekkeitä on toinen toistaan mielenkiintoisemmista teemoista. On mahdotonta esitellä ja mainita kaikkia kirjoja, mutta tässä artikkelissa nostamme esille muutamia erityisiä, jo hieman vanhempia teoksia vuosien varrelta:

Piritta Pärssinen:

Tottelevaisuuskoulutuksen perusteet

Piritta Pärssisen Tottelevaisuuskoulutuksen perusteet ilmestyi kymmenen vuotta sitten ja se on yksi parhaiten myynneistä BoD-kirjoista kautta aikojen. Kirja on erittäin kattava tietopakkaus koirien tottelevaisuuskoulutuksesta niin vasta-alkajille, kuin jo kokeneemmille harrastajille. Konkreettisten ja tapauskohtaisten ohjeiden ansiosta se on erinomainen opas tottelevaisuuskokeisiin tähtäävän tottelevaisuuskoulutuksen perusasioista. Piritta Pärssinen itse on kokenut koirakouluttaja ja pohjana kirjan ohjeille ovat koulutuskentällä tehtyjen havaintojen ja kokemusten lisäksi koirankoulutuksesta tehdyt tutkimukset.

Tottelevaisuuskoulutuksen perusteet on saatavilla BoD:n kirjakaupasta painettuna kirjana
Gerbiilifakta on saatavilla BoD:n kirjakaupasta painettuna kirjana

Minttu Vettenterä: Gerbiilifakta

Myös Minttu Vettenterän tietopakkaus gerbiileistä on ollut markkinoilla jo kymmenen vuotta, ja kirjan suosio jatkuu vakaana vuosi vuodelta. Gerbiilifakta on jokaisen gerbiilien ystävän perusteos ja soveltuu niin vasta gerbiileihin tutustuville, kuin jo kokeneille harrastajille. Kirja tarjoaa runsaasti tietoa perushoidosta aivan alusta alkaen, sekä yleisesti gerbiiliharrastuksesta Suomessa, esimerkiksi gerbiiliyhdistyksestä ja -näyttelyistä.

Lukuisat värikuvat elävöittävät ja havainnollistavat tätä suosittua tietopakettia.

Saara Kuha: Saippuakirja

Valikoimaamme sisältyy paljon erilaisia käsitöiden ja käsillä tekemiseen liittyviä ohjekirjoja. Yksi suosituimmista on Saara Kuhan Saippuakirja, joka nimensä mukaisesti kertoo, miten tehdään aitoa saippuaa omin käsin. Kirjassa esitellään huolellisesti lukuisten havainnollistavien kuvien avulla saippuanvalmistuksen kylmämenetelmä, kuumamenetelmä, nestesaippuan teko, vaahdottamalla valmistettu saippua sekä vilkaisu tuhkalipeäsaippuan valmistamiseen. Monipuolinen tietopakkaus sopii sekä vasta-alkajalle oppaaksi että kokeneemmalle saippuanvalmistajalle lisätietojen ja inspiraation lähteeksi.

Kirja on toteutettu rengaskirjana, mikä on erinomainen sidontatapa juuri tämänkaltaiselle ohjekirjalle: lukijan on helppo avata kirja ja seurata ohjetta saippuaa tehdessä, kun kirja pysyy varmasti auki oikeasta kohdasta.

Saippuakirja on saatavilla BoD:n kirjakaupasta painettuna ja e-kirjana.
Peruspeliä johtaja! Peruspeliä! on saatavilla BoD:n kirjakaupasta painettuna kirjana 

Eero Kukkola: Peruspeliä johtaja! Peruspeliä!

BoD:n kautta julkaistaan myös paljon yrityskirjallisuuttaa. Yksi suosituimmista teoksista on johtamisopas Peruspeliä johtaja! Peruspeliä! Kirjan tekijä Eero Kukkola on toiminut yli 20 vuotta liikkeenjohdon tehtävissä. Kirja on selkeä ja helppokäyttöinen johtamisen perusteos, jonka johtoajatus on, että johtaja on organisaation palvelija eikä toisinpäin. Johtaja myy palvelua ja johtaminen on palveluammatti. Johtajan tehtävä on tarjota hyvää johtamispalvelua. Eero Kukkola on koonnut teokseen niin omia kuin muiden ajatuksia ja kokemuksia johtamisesta. Vakavaa ja tärkeää asiaa on haluttu pehmentää humoristisilla kuvilla, joista löytyy elämän ironiaa ja totuuden siemen.

Riikka Krenn & Sanna Partanen: Hugo kaukana kotoa – Hugo weit weg von zu Hause

Hugo kaukana kotoa kertoo hirvipoika Hugosta, joka nukahtaa Rovaniemellä rekka-auton konttiin ja päätyy rahtilaivan kyydissä Saksaan. Ei ole helppoa olla hirvi vieraalla maalla ja koti-ikäväkin kalvaa. Onnekseen Hugo löytää uusia avuliaita ystäviä, jotka auttavat häntä palaamaan kotiin.

Kauniisti kuvitetussa, viehättävässä lastenkirjassa on ainutlaatuinen idea: se on kaksikielinen teos, jossa tarina kulkee rinnan suomeksi ja saksaksi. Näin se soveltuu mainiosti lukemiseksi sekä suomen- että saksankielisiin kuin myös kaksikielisiin perheisiin.

Hugo kaukana kotoa on saatavilla BoD:n kirjakaupasta painettuna kirjana
Kalevala suomeksi on saatavilla BoD:n kirjakaupasta painettuna kirjana

Risto Pottonen: Kalevala suomeksi

Kalevala oli jo ilmestyessään kieleltään vaikeatajuinen – runot on kerätty kolmelta eri murrealueelta ja siksi Elias Lönnrot muokkasi aineistoa synnyttäen oman kielen, kalevalan. Kalevalasta on vuosien varrella ilmestynyt monenlaisia sanakirjoja ja selittäviä, lyhenneltyjä teoksia. Vuonna 2009 kirjailija Risto Pottonen julkaisi yli kymmenen vuoden käännöstyön jälkeen Kalevalan 160-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ensimmäisen lyhentämättömän nykykielisen käännöksen koko kansalliseepoksestamme.

Kalevala suomeksi avaa lukijalle oven Kalevalan salaperäiseen maailmaan, ja säenumeroinnin avulla perehtyminen ja vertaaminen alkuperäiseen tekstiin on helppoa. Teos soveltuu erinomaisesti myös kouluopetukseen, sillä se sisältää lyhyet, suomalaiseen ja ulkomaiseen tieteelliseen Kalevala-tutkimukseen perustuvat selitykset.

Uma Karma: Kaiken se kestää

Pseudonyymillä Uma Karma julkaistu nuortenkirja Kaiken se kestää kertoo kahden hyvin erilaisen lukiolaispojan, skeittari Tuukan ja koripalloilija Lukaksen rakkaustarinan. Kirja on herkkä kuvaus tunteista ja vastoinkäymisistä, joita kaksi toisiinsa rakastunutta poikaa joutuvat kohtamaan. Uma Karma julkaisi kirjan, koska kahden pojan välinen rakkaus oli hänestä teema, jota ei nuortenkirjallisuudessa oltu liiaksi käsitelty. Kirja sai ilmestyessään todella paljon huomiota, niin netin keskustelupalstoilla kuin lehdistössäkin – Turun Sanomat teki siitä koko aukeaman jutun. Kirja herätti ajatuksia ja tunteita, ja tekee niin edelleen. Vaikka teoksen ilmestymisestä on jo yli 10 vuotta, myydään sitä yhä edelleen säännöllisesti. Tarvepainatetun kirjan painos ei koskaan ole loppuunmyyty!

Kaiken se kestää on saatavilla BoD:n kirjakaupasta painettuna kirjana
Kirsti Pokan elämäkerta on saatavilla BoD:n kirjakaupasta painettuna kirjana

Tiina Pokka: Ihmisen elämä on taistelua kehdosta hautaan – Kirsti Pokan elämäkerta

BoD:n kautta julkaistaan myös paljon elämäkertoja, jotka usein tarjoavat yhden ihmisen tarinan lisäksi laajemman näkökulman aikakauden historiaan. Yksi koskettavimmista elämäkerroista on Tiina Pokan kirjoittama isoäitinsä Kirsti Pokan elämäntarina, Ihmisen elämä on taistelua kehdosta hautaan. Kirsti Pokka syntyi Lapissa pienessä kylässä, josta kauppaan oli matkaa 100 kilometriä ja lähimpään naapuriinkin viiden kilometrin taival.

Kirjan mukana lukija pääsee kulkemaan Kirstin nuoruudesta tiettömän taipaleen takana elämään nykypäivään Pokan kylässä. Kirsti Pokka on kokenut pulavuodet kuin sodat ja jäänyt leskeksi odottaessaan viidettä lastaan. Hänen neljästätoista lapsestaan vain yksi syntyi sairaalassa ja ainoastaan seitsemän sai varttua aikuisikään asti. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta häntä on kantanut läpi elämän positiivinen elämänasenne.

Tässä oli pieni kurkistus erilaisiin BoD-kirjoihin vuosien varrelta. Unohtuiko mielestäsi jokin tärkeä teos?  Mikä kirjamme on oma suosikkisi?

Kommenttia

  • Hei. Mielestäni Taija Tuomen lastenkirja Sirkun kesäpäivä on myös esilletuomisen arvoinen. Kaunis ja opettavainen kesätarina joka johdattaa lukijansa myös omiin lapsuusmuistoihin ja kesäpäiviin kauniilla ja koskettavalla tavalla.
    Kirjaa pitää ehdottomasti kustantajan tuoda enemmän esille, että tuollainen helmi saa ansaitsemansa huomion.
    Kiitos.

Vastaa

*Pakolliset kentät