Tee se itse! Yksilöllisiä joululahjaideoita

Itse tehtyjä lahjoja on helppo keksiä sekä parhaalle ystävälle, vanhemmille että lapsille. BoD:n kirjavinkit auttavat sinua löytämään parhaat lahjaideat koko suvulle.

Luontoystävälliset kierrätysideat

Mitä tehdä ylijäämäkankailla, haljenneella CD-levyllä tai parhaat päivänsä nähneellä sateenvarjolla? Tietenkin lamppu, koruja ja koiralle valjaat! Olisitko itse tullut ajatelleeksi tätä?

Käsityö- ja kierrätysbloggaaja Madam B.C. on uusiokäytön edelläkävijä. Kirja ”Itte tein ja kierrätin” sisältää laajan valikoiman todella kekseliäitä ja yksilöllisiä kierrätysideoita, joita voi mainiosti käyttää myös joululahjainspiraation herättämiseen.

BoD:n vinkki: Lasipulloista valmistetut kynttilänjalat (s.30) eivät lämmitä vain adventtina, vaan ne voi hyvin pitää esillä ympäri vuoden.

Suoraan joulusaunaan: Itse tehty saippua

Parasta itse valmistamassasi saippuassa on se, että voit sekoittaa joukkoon melkeinpä mitä vain. Voit valita lempituoksusi ja tehdä kaikista omat saippuat – omin käsin tehtynä sinun ei tarvitse rajoittua vain yhteen!

Saara Kuhan ”Saippuakirja” sisältää tuoksuvinkkien ja valmistusreseptien lisäksi myös erilaiset menetelmät saippuanvalmistuksessa. Kirja sopii sekä vasta-alkajille että konkareille ja takaa hyvän mielen joulusaunassa.

BoD:n vinkki: Käytä joulusaippuan valmistukseen neilikoita tai kanelia luodaksesi oikean tunnelman.

Perheen pienimmille

Kukapa ei lapsena tykkäisi leikkiä nukketalolla, joka sisältää jännittäviä yksityiskohtia? Kun talon rakentaa itse, ei mielikuvituksella ole rajaa. Voi hyvinkin olla, että talolla päätyy loppujen lopuksi leikkimään rakentaja itse, kun kyseessä on pienoisversio omasta unelmatalosta…

Parhaat ohjeet löytyvät Jorma Havian teoksesta ”Pieni nukketalokirja”. Jos kaipaat vielä lisäohjeita, on Havia julkaissut myös kirjat ”Uusi nukketalokirja – Rakentajan opas” sekä ”Uusi nukketalokirja – Viisi erilaista taloa ja sähköistys”.

BoD:n vinkki: Pääasiassa puumateriaalista valmistettu nukketalo on kestävä ja ilostuttaa myös tulevia sukupolvia – tätä joululahjaa voi siis käyttää uudelleen!

Vastaa

*Pakolliset kentät