Verkkokaupasta ostoskoriin

BoD:n uuden widget-työkalun avulla voit kirjailijana helposti johdattaa kiinnostuneet lukijasi yhdellä klikkauksella BoD:n kirjakauppaan. Niin kirjailijat kuin lukijatkin hyötyvät uudistuneen kirjakauppamme tarjoamista eduista.

Helppoa markkinointia kirjailijoille

Kun olet saanut herätettyä mahdollisen lukijan mielenkiinnon omalla kotisivullasi, on askel kirjan ostamiseen hyvin pieni – edellyttäen, että ostotapahtuma on helppo. BoD:n uuden maksuttoman verkkokauppa-widget-työkalun avulla voit helposti johdattaa mahdolliset ostajat suoraan BoD:n kirjakauppaan ostamaan oman kirjasi. Lukijasi hyötyvät lyhyestä toimitusajasta sekä mahdollisuudesta tehdä ennakkotilaus e-kirjasta ja sinä hyödyt korkeammasta kirjailijanpalkkiosta.

Widget toteutetaan myBoD-käyttäjätilillä ja voit muutamalla klikkauksella tehdä omalle kotisivullesi sopivan ja lukijan huomion herättävän widgetin. Widgetin kokoa, muotoa, kirjasinlajia ja väriä on mahdollista muokata niin, että se sopii ihanteellisesti oman kotisivusi toteutukseen. Generaattori myBoD-tililläsi luo automaattisesti widgetille lähdekoodin, jonka voit upottaa kotisivullesi haluamaasi kohtaan.

Vaihtoehtona widgetille voit myös jakaa kirjasi esittelyn BoD:n kirjakaupassa sähköpostitse, Twitterin tai Facebookin kautta omille verkostoillesi.

BoD-kirjailija Aku-Petteri Korhonen on julkaissut BoD:n kautta kuusi vaelluskirjaa. Kotisivuilleen hän on lisännyt kirjakauppa-widgetit, niin että kaikki teokset ovat helposti lukijoiden saatavilla.

Miten widget lisätään omalle kotisivulle?

Voit luoda muutamalla klikkauksella verkkokauppa-widgetin, joka sopii visuaalisesti omaan sivustoosi ja tekee lukijoille helpoksi ostaa niin painettu kuin e-kirjasi.

1. Aloita valitsemalla nimeke

myBoD-käyttäjätilisi aloitussivulla kohdassa ”VERKKOKAUPPA-WIDGET“ voit luoda widgetin omalle kotisivullesi. Valitse ensin pudotusvalikosta haluamasi nimeke.

2. Yhdellä painalluksella verkkokauppaan: Valitse haluamasi toteutustapa

Voit valita kolmesta eri widget-vaihtoehdosta. Tässä näet yksinkertaisimman toteutustavan, pelkän painikkeen, jossa lukee ”BoD:n kirjakauppaan” ja jota klikkaamalla pääsee suoraan kirjasi esittelysivulle kirjakaupassamme. BoD:n kirjakaupan kautta myydyistä kirjoista saat jopa 50 % korkeamman palkkion.

3. Laatikko, jossa on kirjasi kannen kuva

Jos pelkkä painike on liian pelkistetty ratkaisu, voit antaa lukijoillesi enemmän tietoja. Pienessä laatikossa on näkyvillä myös kirjan kansi, hinta, sekä kirjan ja kirjailijan nimi. Yhdellä klikkauksella potentiaalinen ostaja pääsee myös tutustumaan kirjasi lukunäytteeseen.

4. Suuri laatikko: Kirjan kansi, tietoa kirjasta ja esittelyteksti

Jos haluat antaa lukijoillesi jo ensi silmäyksellä enemmän tietoa kirjastasi, suosittelemme suurta widget-laatikkoa. Tällöin widgetissä on näkyvissä kannen, kirjan tietojen ja lukunäytelinkin lisäksi katkelma kirjasi esittelytekstistä.

5. Yksilöllinen toteutus – näin voit muokata widgetin ulkonäköä

Toteuta widget niin, että se sopii ulkonäöltään mahdollisimman hyvin kotisivujesi ilmeeseen. Voit valita tekstityypiksi päätteellisen tai pääteettömän fontin, voit lisätä halutessasi varjostuksia ja rajoja kanteen ja widgetiin sekä muuttaa painikkeen väriä niin, että se sopii kotisivujesi värimaailmaan.

6. Lisää widget kotisivullesi

Kun olet tehnyt widgetin, luodaan automaattisesti sille varattuun kenttään HTML-koodi, jonka voit kopioida klikkaamalla ”Kopioi koodi”-painiketta tai kopioida koodin suoraan kentästä. Sen jälkeen sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin lisätä koodi kotisivuillesi haluamaasi kohtaan ja widget, joka linkittää suoraan kirjasi esittelyyn BoD:n kirjakaupassa, on nyt valmis.

Vinkki: Voit pyytää tyytyväisiä lukijoita tai esimerkiksi bloggaajia lisäämään widgetin omalle kotisivulleen. Tätä varten sinun tarvitsee vain kopioida HTML-koodi myBoD-käyttäjätililtäsi ja antaa se eteenpäin.

 

Kirjasi jakaminen sosiaalisessa mediassa

Käytätkö sosiaalista mediaa kirjasi markkinointiin? Siinä tapauksessa sinun kannattaa hyödyntää mahdollisuus johdattaa lukijasi ja fanisi myös tätä kautta kirjasi luokse. Vaihtoehtona verkkokauppa-widgetille voit myös BoD:n kirjakaupassa olevien plug in-painikkeiden, ns. jakonappien avulla jakaa esittelysi sähköpostitse tai Facebokin tai Twitterin kautta muiden kanssa.

BoD:n kirjakaupasta Facebook-sivullesi

Jos haluat jakaa kirjaesittelysi muuten kuin omalla kotisivullasi, mene kirjakaupassamme kirjasi esittelysivulle (hakutoiminnon avulla). Oikealla puolella näet kolme symbolia, joiden avulla voit jakaa kirjaesittelyn muiden kanavien kautta. Voit valita sähköpostin, Twitterin tai Facebookin.

Jaa kirjaesittelysi Facebookissa

Jos haluat jakaa kirjaesittelysi Facebook-sivullasi, klikkaa BoD:n kirjakaupassa Facebook-symbolia. Silloin avautuu uusi ikkuna, jossa voit kirjautua Facebook-tilillesi. Kirjautumisen jälkeen kirjastasi luodaan automaattisesti esikatselu, jossa näkyy kirjasi kansi, nimi ja linkki BoD:n kirjakauppaan. Tämän esikatselun voit jakaa omalla aikajanallasi tai ryhmissä, joihin kuulut, tai lähettää viestinä.

Hyvä tietää: BoD:n uudistuneessa verkkokirjakaupassa mielenkiintoista luettavaa on helppo etsiä ja löytää, lisäksi myynnissä ovat painettujen kirjojen lisäksi myös e-kirjat. Kirjailijana hyödyt korkeammasta palkkiosta BoD:n kirjakaupan kautta myydyistä kirjoista. Lue lisää täältä!

Vastaa

*Pakolliset kentät