Uusia värivaihtoehtoja easyCover-kansipohjille

BoD:n easyCover-kansityökalun avulla voit helposti tehdä kirjaasi ammattimaisen, kirjaasi sopivan kannen. Valitse itse kansimalli ja väri.

BoD easyCover on maksuton verkkotyökalu, jonka avulla voit tehdä kirjallesi ammattimaisen kannen toteuttaessasi kirjaprojektisi myBoD-käyttäjätilin kautta. Ohjelma mitoittaa automaattisesti kannen oikean kokoiseksi vastaamaan kirjaprojektisi tietoja, esim. sivumäärää ja sidontatapaa. Valittavanasi on 20 erilaista kansimallia ja nyt jokainen kansimalli on neljässä värivaihtoehdossa. Valittuasi kansimallin ja värin voit lisätä kanteen tekstit sekä ladata mahdollisen kuvan – kantesi on valmis painoon.
Valikoimassa on 20 kansimallia, joista valitset yhden kirjallesi. Halutessasi voit myös vaihtaa kansimallia.

LISÄÄ JOUSTAVUUTTA VÄRIVAIHTOEHDOILLA

Uusien värivaihtoehtojen ansiosta sinulla on entistä parempi mahdollisuus tavoittaa kannessa kirjasi tunnelma. Otathan huomioon, että käyttämiesi kuvien resoluution tulisi olla vähintään 300 dpi, jotta painolaatu on paras mahdollinen. Kannen tekstien ei kannata olla liian pitkiä, jottei se näytä täyteen ahdetulta. Kirjaudu myBoD-käyttäjätilillesi ja testaa itse!

Kun olet valinnut kansimallin, voit valita kannen värin.

Kommenttia

 • BOD:n easyCover on erittäin mukava ja toimiva ohjelma, toivoisin silti, että tekstiä pystyisi muokkaamaan enemmän, esim. typografiikkaa ja tekstin kokoa.

  • Hei Pasi, kiitos palautteestasi! Riisutut muokkausmahdollisuudet EasyCoverissa varmistavat kannen tekstin skaalautumisen kirjan formaatin mukaan. Otamme toki mielellämme kehitysehdotuksia vastaan ja välitämme ne eteenpäin.

 • jostain syystä en ole koskaan onnistunut takakannen tekstin muotoilussa. Sinne jää usein melkoisia sanavälejä. Se ei toimi hyvin. Muotoilua ja kirjasimia pitäisi myös voida muuttaa ilman näitä ongelmia. Vaihtoehtoja on vähän malleiksi.

  • Hei Ellu,

   kiitos palautteestasi. Tekstiä voi muokata niin etu- kuin takakannessa klikkaamalla tekstiruutua ja muokkaamalla haluttua kohtaa manuaalisesti. Jos sinulla on ongelmia tietyn kirjaprojektin kannen kanssa, voit tietenkin ottaa meihin yhteyttä ja kertoa tarkemmin esiintyneestä ongelmasta, niin autamme sinua eteenpäin.

   Terveisin,
   Vera
   BoD-tiimi

   • Ellu tarkoitti varmaankin sitä samaa, kuin mihin itse törmäsin, eli että siinä itselle sopivassa kansityylissä saattaa takakansitekstille varattu tila olla tyylitellyn kapea (tilaa jätetty viereen pikkukuville), ja silloin riville ei montaa sanaa mahdu, ja rivivälit kasvavat suuriksi kun teksti levittyy tasaisesti laatikkoonsa. Itse keksisin ratkaisuksi tavutuksen, joka täytyy tarkastaa vielä hyväksynnän jälkeen esikatselussa, tai sitten muokata tekstiä pienin muutoksin lisäämällä ja poistamalla sanoja, jotta välilyönnit tulevat inhimillisemmiksi. Molemmat toimivat.

    Itselläni on sellainen ongelma, että lataamani kuva, joka on 4M kokoinen ja tietokoneellani aivan tarkka 180pikseliä/tuuma, latautuu epätarkkana easycoveriin. Samaa kuvaa on käytetty ennenkin kansikuvana, (olen tekemässä toista painosta) ja lopputulos oli tarkka. Johtuisiko jotenkin esikatselun asetuksista, vai onko kuva oikeasti riittämätön? Kiitos!

    • Hei Riikka!

     Tekstiä voi tosiaan muokata mainitsemallasi tavalla manuaalisesti, jotta teksti sopii hyvin sille varattuun tilaan.

     Kuvan epätarkkuus voi hyvinkin johtua esikatselusta, mutta asian varmistamiseksi suosittelen ottamaan yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme, joka taitaa myös yksityiskohtaisemmat tekniset seikat 🙂

     Terveisin
     Vera

 • Hei

  voiko Easycocer -työkalun saada käyttöön vaikka en tilaa teiltä muita palveluja?

  • Hei,
   kiitos viestistäsi. easyCover-työkalu löytyy myBoD-käyttäjätililtä ja sitä voi käyttää sitä kautta toteutettaviin kirjaprojekteihin. easyCover-kansityökalu on maksuton ja tarkoitettu kirjan toteutukseen BoD:n kautta, tulipa kirja sitten kirjakauppamyyntiin tai vain omaan käyttöön. Kanteen tulee myös BoD:n logo, eli sitä ei voi käyttää, jos kirja julkaistaan tai painetaan jotain muuta kautta. Terveisin Saara/BoD

 • Hei,

  Voiko Easycover työkalussa jätttää täyttämättä joitain tekstikenttiä. Esimerkiksi etukanteen tulevassa kuvassa on valmiina työn nimi, joten jos jätän pohjassa valmiina olevan tekstikentän tyhjäksi (harmaa laatikko näkyvissä) jääkö tämä tekstikenttä näkymättömiin valmiissa printissä?

  • Hei Toni, kiitos kommentistasi. Voit halutessasi jättää easyCover-työkalussa tekstikenttiä myös tyhjäksi. Harmaa laatikko ei tule näkyviin. Kannattaa aina tallentaa esikatselutiedosto omalle koneelle ja avata se sitten sieltä esikatselua varten. Siitä näet, miltä kansi näyttää. Terveisin Saara/BoD

 • En löydä easy coveria enää. EI löydy kuin kannen tiedoston lataus valikko. Onko easy cover poistettu?

  • Hei Jarno,
   kiitos viestistäsi.
   EasyCover löytyy kohdasta 4. Tietojen lataus, kirjan kansitiedostojen lataus laatikon oikeasta alakulmasta.
   Terveisin Susanna/BoD

Vastaa

*Pakolliset kentät