NaNoWriMo: Valmis romaani 30 päivässä

Käsikirjoituksen valmiiksi kirjoittaminen kuukaudessa on tavoitteena NaNoWriMo-projektissa. The National Novel Writing Month järjestetään joka marraskuu ja tuhannet ihmiset ympäri maailman osallistuvat haasteeseen.

Syksy on kirjoittamisen vuodenaika! Näin ainakin tuumivat NaNoWriMo-kirjoitusprojektin perustajat marraskuussa vuonna 2000. Idea sai alkunsa jo kesällä 1999 San Fransiscossa.

Projektin tavoitteena on saada ihmiset keskittymään intensiivisesti kirjoittamiseen, jotta heillä olisi 30 päivän kuluttua valmis käsikirjoitus. Tavoite on saavutettu jo monesti ja jopa ylitetty: Ensimmäinen NaNoWriMo keräsi ainoastaan 21 osallistujaa, mutta vuonna 2014 osallistujia oli jo huikeat 325 000. Osallistujista 55 000 kirjoittivat kirjansa valmiiksi ja moni on myös julkaissut kirjansa. Ehkäpä sinun kirjasi olisi vuorossa seuraavana? Projekti alkaa 1. marraskuuta, joten on aika aloittaa kirjoittaminen!

Jos 30 päivää tuntuu liian lyhyeltä ajalta kirjoittaa koko teksti valmiiksi, voit varmasti silti käyttää hyväksesi kirjoituskuukautta ja päästä eteenpäin omassa kirjaprojektissasi. Vaikka et osallistuisi kirjoituskilpailuun, voit esimerkiksi vaihtaa ajatuksia ja mielipiteitä muiden kirjoittajien kanssa. Tämän lisäksi sivusto toimii mainiosti motivaation lähteenä!

Toivotamme menestyksekästä kirjoituskuukautta!