Näin se tehdään! Vinkkejä kirjan valmistukseen

Sisuksen taitto, myBoD, tiedoston lataus, kansilaskuri– mitä nämä käsitteet tarkoittavat ja miten valmistetaan kokonainen kirja? Olemme koonneet tähän BoD:n kotisivuilta löytyvät vinkit ja ohjeet, jotta…

kirjan sisus ja kansi

Käsikirjoituksesi on mahdollista taittaa monella eri tapaa. Voit antaa kirjan sisuksen taiton BoD:n ammattilaisten käsiin ja hyötyä monipuolisista kirjailijapalveluistamme. Tarjoamme kahta eri taittopalvelua ja asiakaspalvelumme neuvoo mielellään, mikä on juuri sinun käsikirjoituksellesi sopiva vaihtoehto. Voit totta kai taittaa kirjasi sisuksen itse,  eikä sinulla sitä varten välttämättä tarvitse olla käytössäsi ammattimaista taitto-ohjelmaa. Voit esimerkiksi tehdä kirjasi sisuksen Microsoft Word- tekstinkäsittelyohjelmalla ja muuttaa sen sitten PDF-tiedostoksi, jonka lataat myBoD-tilillesi.  Kotisivuiltamme löydät sekä Word-malleja  valmiiksi eri kokovaihtoehdoissa. Blogissamme on kolmiosainen sarja kirjan sisuksen toteutuksesta Word-ohjelman avulla, tästä pääset sarjan ensimmäiseen osaan.

Kaikki ohjeemme löydät täältä.

Myös kannen kohdalla voit valita, annatko kannen graafikoidemme suunniteltavaksi, vai huolehditko siitä itse. Kannen suunnittelupalveluidemme puittteissa voit valita joko yksilöllisen kannen suunnittelun tai muokkaamme kansipohjavalikoimasta sinulle mieluisimman kannen.

Jos teet kannen kokonaan itse, on tärkeää mitoittaa kansi oikein.  Kansitiedostosi mitat riippuvat kirjasi toteutustavasta, esimerkiksi kirjan koosta ja sivumäärästä. BoD:n kansilaskurin avulla lasket kirjasi kannen mitat helposti ja nopeasti.

Kun teet kirjaprojektisi myBoD-tilin kautta, voit myös käyttää maksutonta easyCover-kansityökalua. Löydät 20 kansimallia eri värivaihtoehdoilla kirjaprojektisi kohdasta 4. Tiedostojen lataus klikkaamalla kohtaa Mene easyCoveriin. Valmistat työkalun avulla oman persoonallisen kantesi lisäämällä malliin itse valitsemasi kansikuvan sekä tekstit. Kannen mitoitus tapahtuu automaattisesti lataamasi sisustiedoston perusteella. Valitse siis vain malli ja väri sekä lisää kuvat ja tekstit – valmista!

Olet oman kirjasi suunnittelija ja päätät itse sen ulkoasusta.

kirjan toteutus

Kovat vai pehmeät kannet, kirjan koko, sidontatapa? Päätät itse kirjailijana kokonaan oman kirjasi toteutuksesta ja ulkoasusta. Saadaksesi yleiskatsauksen mahdollisuuksistasi kirjan toteutuksen suhteen olemme lisänneet kotisivuillemme kaikki vaihtoehdot kuvineen. Tältä sivulta löydät myös tärkeää tietoa mm. kirjan rakenteesta, julkaisutiedoista ja kuvien lisäämisestä kirjaasi.

Inspiroidu täällä

kirjaprojektisi mybod-tilillä

Henkilökohtaisella myBoD-tililläsi hallinnoit kaikkia kirjaprojektejasi. Aloittaaksesi uuden kirjaprojektin sinun tulee yksinkertaisesti klikata kohtaa Aloita uusi kirjaprojekti aloitussivun yläreunassa. Valitset sopivan palvelupaketin, lisäät kirjasi tiedot ja lataat kirjatiedostosi tilillesi. Kirjaprojektin toteutus on helppoa, sillä sen jokaisessa askeleessa on ohjeita tietojen lisäämiseen. Pientä lisäapua varten olemme valmistaneet aloituspaketin myBoD-tilille, josta saat vielä lisää vinkkejä.

myBoD-tilillä työstät ja hallinnoit kirjaprojektejasi.

Jos haluat, että me hoidamme puolestasi kaiken kirjatiedostojen valmistukseen ja julkaisuprosessiin liittyen, voit tietenkin myös tilata meiltä kirjailijapalveluita. Päätät itse, mitkä palveluista ovat juuri sinun kirjaprojektillesi hyödyllisiä ja rakennat näistä henkilökohtaisen palvelupakettisi – me hoidamme loput! Lue lisää kirjailijapalveluistamme ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme saadaksesi meiltä henkilökohtaisen tarjouksen.

 Toivotamme paljon menestystä kirjaprojektisi kanssa!

Kommenttia

 • Hei!

  Näissä lukemissani eri ohjeissa puhutaan valmiin kirjoitusnipun saattamisesta kirjaksi.

  Olen vaiheessa, jossa pohdin sitä, mihin muotoon yms minun olisi parasta kirjoittaa jotta siitä olisi helpointa edetä sitten kirjan tekemisen vaiheeseen. Ja – kirjoitan elämäntarinaani – kun mukaan on tulossa melkoinen joukko valokuvia, niin millaiseen muotoon ne tulisi saattaa?

  Eivät tekstini vielä ole hirveän pitkällä – enemmän kannan nyt huolta kirjoitussuunnitelman saamisesta valmiiseen muotoon. Tässä vaiheessa olen halukas selvittämään itselleni, mitä palveluja minun kannattaisi hankkia ”ulkoa”.

  Iloisin terveisin
  Erkki Berglund
  +358 440 423 507

  • Hei Erkki!

   Voit valmistaa kirjatiedostosi esimerkiksi Word-ohjelmalla, myös tähän löydät tarkat neuvot blogistamme. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun heti alkuviikosta yhteyttä, niin voit saada lisätietoa palveluistamme ja neuvoja siihen, mitkä palvelut sopisivat sinun kirjaprojektillesi parhaiten!

   Terveisin,
   Vera
   BoD-tiimi

 • Hei! Haluan taittaa kirjani itse ja minulla taisi olla Teidän ohjelmanne siihen. Se katosi muuton yhteydessä! Voisitteko myydä minulle taitto-ohjelman levyineen päivineen?
  Kiitos! Puh. 0500 653369

  • Hei Hannu,
   emme voi myydä taitto-ohjelmaa, mutta taittopalveluja kuitenkin. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme 09 2516 6349. Ystävällisin terveisin Susanna / BoD

Vastaa

*Pakolliset kentät