Julkaisukonsepti: Tukea julkaisun suunnitteluun

Kirjan menestys ja onnistunut markkinointi ovat harvoin sattumaa. Siksi on tärkeää, että suunnittelet julkaisuprosessin jokaisen vaiheen – BoD:n julkaisukonsepti auttaa sinut alkuun.

Omakustannetta julkaistaessa alkaa todellinen työ usein siinä vaiheessa, kun käsikirjoitus on valmis. Omakustannekirjailijana olet koko julkaisuprosessin projektijohtaja ja päätät itse, miten julkaisun vaiheet toteutetaan ja kenen toimesta. Sinun tulisi varsinkin miettiä seuraavia kysymyksiä ajan kanssa: Ketä kirjani sisältö voisi kiinnostaa? Herättääkö kirjan kansi lukijan mielenkiinnon? Miten lukijat löytävät kirjani?

BoD:n julkaisukonsepti – helppo ja maksuton palvelu

BoD:n julkaisukonsepti toimii hyvin ensimmäisenä askeleena kohti menestyksekästä kirjan julkaisua. Se sisältää 16 kysymystä kirjan käsikirjoitukseen, toteutukseen ja markkinointiin liittyen jotka auttavat sinua miettimään ja suunnittelemaan julkaisuprosessin tärkeimpiä yksityiskohtia.

Käsikirjoitus

Kirjan nimen tulisi olla ytimekäs ja ainutlaatuinen. Nimi herättää lukijassa ajatuksia ja odotuksia kirjan sisällöstä ja näin ollen nimellä tulisi olla yhteys tarinaan. Alanimi mahdollistaa sisällön rajaamisen vielä tarkemmin. Kirjan esittelyn yhteydessä myös kirjailijaesittely on tärkeä: lukijaa kiinnostaa todella usein, kuka kirjan takana piilee ja haluaa saada lisätietoa kirjailijasta. Romaanikirjailijat voivat esitellä itsestään henkilökohtaisemman puolen, kun taas tietokirjailijoiden kannattaa keskittyä ammattimaisuuteen. Riippumatta siitä, mistä aiheesta kirjoitat, suosittelemme ehdottomasti panostamaan kielenhuoltoon ja hakemaan kirjalle objektiivista palautetta. Tekstin virheettömyys ja ammattimainen kirjoitusasu takaavat lukijalle miellyttävän lukukokemuksen.

Kirjan toteutus

Hyvin suunniteltu kansi ja ammattimaisesti taitettu teksti ovat ratkaisevia kirjan menestyksen ja myynnin kannalta. Käytä aikaa ja mahdollisesti myös ulkopuolista apua kannen ja taiton toteutukseen, sillä ne auttavat sinua myöhemmin markkinoimaan kirjaasi tehokkaasti ja tuovat sinulle parhaassa tapauksessa positiivista palautetta arvosteluissa. Julkaisukonsepti auttaa sinua selvittämään, kuinka suunnittelet kirjasi ulkoasun toteutuksen niin, että se vastaa lukijoiden odotuksia ammattimaisesti toteutetusta kirjasta.

Myynti ja markkinointi

Kuinka määritellä kirjan kohderyhmä, asettaa kirjalle oikea myyntihinta ja mitä markkinointitoimenpiteitä voi suunnitella ennen julkaisua? Nämä kohdat käydään läpi julkaisukonseptin kolmannessa osassa. Ensimmäinen toimenpide voi esimerkiksi liittyä kirjan tapahtumapaikkaan tai -aikaan. Markkinointisuunnitelmaa tehdessä kannattaa miettiä kirjan kohderyhmän lisäksi myös oman teoksen lisäarvoa eli sitä, miten kirja erottuu muista saman aihepiirin kirjoista.

BoD:n julkaisukonsepti sisältää 16 kysymystä liittyen käsikirjoitukseen, toteutukseen ja markkinointiin, joiden avulla voit luoda omalle kirjallesi sopivan julkaisusuunnitelman joko yksin tai yhdessä BoD:n työntekijän kanssa.
Kirjoittamisen kirjailija osaa parhaiten itse, mutta julkaisun suunnitteluun kannattaa hakea ulkopuolista apua. Julkaisukonsepti auttaa sinut alkuun ja inspiroi pohtimaan tärkeitä, julkaisuun ja markkinointiin liittyviä aiheita.

Ammattimaisuuden tarkistus – tukea julkaisukonseptiin

Julkaisukonseptin kysymykset ovat vapaasti käytettävissä kaikille kirjailijoillemme ja niihin voi vastailla yksin tai esimerkiksi kirjoituskumppanin kanssa. Jos kuitenkin haluat käydä niitä läpi vielä syvällisemmin BoD:n ammattilaisen kanssa, voit tilata palvelumme Ammattimaisuuden tarkistus, jossa kysymykset käydään läpi yhdessä BoD:n kanssa tarkemmin henkilökohtaisessa keskustelussa.

Vastaa huolella ja niin hyvin kuin mahdollista julkaisukonseptin kysymyksiin ja lähetä lomake BoD:lle klikkaamalla sivun alalaidassa kohtaa Jatka tilaukseen. Otamme sinuun yhteyttä ja sovimme ajan henkilökohtaiselle keskustelulle, jossa annamme palautetta meille lähettämääsi julkaisukonseptiin, annamme vinkkejä ja neuvoja ja valmistelemme yhdessä kanssasi kirjallesi sopivan julkaisusuunnitelman.

Keskustelu kestää n. 30 minuuttia ja sen aikana käymme läpi julkaisukonseptin lomakkeen. Toiveestasi voimme mielellämme keskittyä tiettyihin kysymyksiin tai aihealueisiin, jotka kiinnostavat sinua erityisesti, ja vastata muihin sinua askarruttaviin kysymyksiin kirjan julkaisuun liittyen.


Arvonta

Haluatko voittaa ammattimaisuuden tarkistuspalvelun? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen markkinointi@bod.fi ja kerro meille, mitkä kysymykset olisivat sinun kirjaprojektillesi tärkeimpiä käydä läpi työntekijämme kanssa. Voit osallistua 31.12.2017 saakka. Otamme yhteyttä voittajaan henkilökohtaisesti.

Kommenttia

  • HEI !
    Osallistun arvontaan, koska haluaisin apua taittoon ja kannen suunnitteluun. Tekstit minulla on valmiina kahteen runokirjaan, mutta apua tarvitsen edellä mainittuihin tehtäviin.
    Terv. Katriina Ahonen
    Jyväskylä

  • Heips!
    Olen jo parin vuoden ajan yrittänyt saada kirjani julkaistua. Se on ollut kiinni siitä, että taittosuunnitelmani ei ole vastannut ohjelman antamia ehtoja. Eli tarvitsen apua taiton tarkistukseen ja sitten saisin viimein yhden elämäni unelman toteutettua: Oman kirjani julkaistua ja annettua lahjaksi läheisilleni 🙂

Vastaa

*Pakolliset kentät