Kilpailu: Monipuolinen kirjallisuus kunniaan Kirjan ja ruusun päivänä

Eläköön kaikki kirjat ja kirjaideat! BoD juhlii Kirjan ja ruusun päivää järjestämällä kilpailun kirjailijoilleen.

23. huhtikuuta juhlistetaan kaikkialla maailmassa kirjaa – Suomessa vietetään Kirjan ja ruusun päivää. Kirjan ja ruusun päivä tarjoaa niin kirjakaupoille, kustantamoille, kirjailijoille kuin kaikille kirjoista ja lukemisesta kiinnostuneille hyvän syyn juhlia  – ja meille erinomaisen tilaisuuden ilahduttaa kirjailijoitamme hauskan kilpailun merkeissä. Jos olet julkaissut kirjan BoD:n kautta, oli se sitten painettu kirja tai e-kirja, kerro meille, miten sinun kirjasi eroaa muista saman kirjallisuuslajin teoksista ja/tai mikä siinä on erityistä. Sinun tarvitsee vain täydentää lause:

”Minun kirjani Kirjan nimi eroaa muista rakkausromaaneista/dekkareista/tietokirjoista/…, koska … .”

Kilpailu

Kaikkien osallistujien kesken BoD arpoo

 

painetun BoD Classic tai BoD Comfort -kirjan julkaisijalle:

 •  1 x 10 kpl painoksen omaa painettua kirjaasi

 

BoD E-kirjan tai BoD E-pokkarin julkaisijalle:

 •  1 x maksuton kirjanjulkaisu BoD Classic -palvelun kautta
 •  20 latauskoodia e-kirjasi markkinointia varten


Mikä on Kirjan ja ruusun päivä?

Kirjan ja ruusun päivä on kirjaa juhlistava vuosipäivä, jota on vietetty barcelonalaisen kirjakauppiaan idean mukaan 23. huhtikuuta 1930 lähtien. Vuonna 1995 UNESCO julisti katalonialaisen Kirjan ja ruusun päivän kansainväliseksi kirjan ja tekijänoikeuksien päiväksi, jolloin kirjoja juhlitaan vapauden, yhteenkuuluvuuden ja rauhan symboleina. Perinteen mukaan Kirjan ja ruusun päivänä mies antaa naiselle punaisen ruusun, nainen miehelle kirjan.

Näin osallistut kilpailuun:

Edellytys osallistumiseen on, että olet julkaissut vähintään yhden painetun tai e-kirjan BoD:n kautta ja että kirja on tällä hetkellä saatavilla, eli sitä ei ole irtisanottu.

Täydennä seuraava lause kirjasi nimellä ja kirjallisuuslajilla ja kirjoita lauseen loppuun, miten oma kirjasi eroaa muista saman kirjallisuuslajin kirjoista ja tekee siitä erityisen. Lähetä korkeintaan 250 merkkiä (sisältäen välilyönnit) pitkä tekstisi kommenttina tähän blogiartikkeliin 30.4.2016 mennessä.

”Minun kirjani Kirjan nimi eroaa muista rakkausromaaneista/dekkareista/tietokirjoista/…, koska … .”

 

Yleiset ehdot arvontaan osallistumiselle.

Kommenttia

 • Minun kirjani Suloisen elotytön kahdenkeskeiset sulot eroaa muista runokirjoista, koska se näyttää kuinka eläväistä hauska erotiikka ja rakkaus on.

 • Minun kirjani WÄY eroaa muista rakkautta käsittelevistä runokirjoista, koska se on arkinen ja yksinkertainen kirja. Se kertoo ihan tavallisesta arkipäivästä, sattumuksista joista kumpuaa hyvän elämän sisältö. Pienet asiat ovat elämässä arvokkaita, ja rakkautta on monenlaista. Pääasia, että sitä on, ja että ne pienet hetkiset huomataan.

  Ehkä lukija huomaa kirjaani selaillessaan, että hänen elämässään on paljon/joskus/edes joskus hyviä hetkiä. Runo syntyy uudelleen, kun se luetaan. Hyvä tuokio syntyy, kun sen olemassa olon huomaa.

 • Minun kirjani ”Kuin joki, joka virtaa lävitsesi” eroaa muista romaaneista, koska se haastaa lukijan hyväksymään myös sellaisen päähenkilön, johon saattaa olla vaikea samaistua. Samalla tarina alleviivaa, että kohtaloita on monenlaisia, ja jokainen voi muuttua matkan varrella. Kirjoittaessani olen luonut tarinan, joka taas lukijan käsissä saattaa muuttua aivan toisenlaiseksi. Tämä tarina liikkuu välillä todellisen ja epätodellisen rajamailla, jolloin jää lukijan harteille päätös siitä, mikä oli todellista ja mikä taas kuvitelmaa.

 • Minun e-kirjani ”Väsynyt äiti – apua uupumukseen ja unettomuuteen” eroaa muista Tietokirjallisuus-kirjoista, koska se on ensimmäinen vertaistukea tarjoava e-kirja väsyneille vanhemmille. Sähköinen muoto toimii älypuhelimet omaaville vanhemmille täydellisesti. Lyhyt ja helposti luettava teksti palvelee lukijaa ajasta ja paikasta riippumatta – kirjan voi ladata ja lukea vaikka lapsen päiväunilla.

 • Minun kirjani Järjenjuoksuja – Elämää CP-vamman kanssa eroaa muista tietokirjoista, koska monipuolisen teoreettisen tiedon ohella se tarjoaa elämänmakuista ja moniäänistä kokemuksiin perustuvaa tietoa siitä, millaista on elää tämän monimuotoisen liikuntavamman kanssa.

 • Minun kirjani Teddy vai punkkari eroaa muista nuorisoromaaneista koska se on ainut lajissaan, joka kertoo 1970/80 -lukujen taitteen rockabilly/punk -ilmiöstä fiftareiden näkökulmasta.

 • Minun kirjani Mielikuvia vol 1 eroaa muista värityskirjoista, koska siinä on monipuolisesti erityyppisiä värityskuvia. On esittäviä ja abstrakteja kuvia, on yksinkertaisia ja pikkutarkkoja kuvia. Tämän värityskirjan parissa ei kyllästy. Kirja sopii myös kaikenikäisille värittäjille.

 • Minun kirjani Ruusu sydämessä eroaa muista runokirjoista koska se tuo henkevän henkäyksen sielullisesta etsimisestä ja rakkaudesta. Runot tuovat tunnelmia muodonmuutoksesta syvällä sisimmässä.

 • Minun kirjani Elon helmiä eroaa muista runokirjoista, koska sen sivuilla näkyy rakas harrastukseni valokuvaus ja eletystä elämästäni syntyneet runot. Kirjan antia ovat elämän helmihetkistäni syntyneet valokuvat ja runot.

 • Minun kirjani Astu unijunaan eroaa muista tietokirjoista koska, se on riittävän lyhyt luettavaksi yhdellä istumalla, mutta siitä huolimatta riittävän pitkä kertoakseen konkreettisen keinon helpottaa univaikeuksissa elävien elämää. Kirjassa kerrotaan unijunan aikataulun soveltamisesta. Aihe on konkretiaa jokaisen elämässä ainakin kaksi kertaa vuodessa, kun siirrytään kesäaikaan ja takaisin normaaliaikaan. Unijuna saapuu täsmälleen.

 • ”Minun kirjani Letters to My Idol eroaa muista rakkausromaaneista, koska se on helppolukuinen englanninkielinen kirja, joka saa miehenkin kyyneliin. Kirjani kertoo 80-luvun listaykkösen Paul Oxley’s Unitin fanittamisesta ja on nyt yhtyeen juuri julkaistun albumin myötä vieläkin ajankohtaisempi muistojen herättäjä, kuin mitä oli julkaisupäivänään pari vuotta sitten.”

 • Minun kirjani Vihassa Vihtoen eroaa muista runokirjoista, koska se nyt vaan sattuu olemaan hyvin vihainen teos. Mutta koska se on myös humoristinen, lukija lukee runomuotoiset arkivalitukset mielellään.

 • Minun kirjani mustapukuinen eroaa muista romaaneista siksi, että se on hyvin ajankohtainen, tarina etenee sujuvasti ilman krumeluureja, on yllättävä, sopivan mittainen ja tekstin koko on normaalia kookkaampi, siis kirja on helppolukuinen.

 • Minun kirjani Pirre-kiven vankina (kirjasarjan neljäs osa) eroaa muista nuorten kirjoista siksi, että se peräisin minun ajatuksistani, mielikuvituksestani ja kokemuksistani, Ei ole toista samanlaista, sillä kirjoittaja, joka on ainoa laatuaan, kirjoittaa kirjan, joka on ainoa laatuaan.

Vastaa

*Pakolliset kentät